Un fost ministru critică domol

La un an de la alegeri, PSD organizează mai multe conferinţe în care analizează activitatea coaliţiei la putere. Ieri, patru foşti guvernanţi au avut misiunea de a critica actualii miniştri.

Numai că nu au avut cu toţii aceeaşi tragere de inimă. Fostul ministru PSD al muncii a ajuns chiar să-i găsească circumstanţe atenuante actualului titular, pentru că nu a făcut prea multe pentru protecţia socială.

Foştii miniştri- Ecaterina Andronescu, Ovidiu Brânzan sau fostul secretar de stat de la ministerul industriilor, Iulian Iancu au criticat dur politicile actualei puteri. Un al patrulea demnitar, însă, a fost ceva mai îngăduitor.

Fostul titular de la ministerul muncii, în cabinetul Năstase, s-a limitat la a spune că, în domeniul social, guvernul Tăriceanu a promis multe şi a făcut mult prea puţin. Actualul ministru, a spus el, nu este de condamnat.

MARIAN SÂRBU – fost ministru al muncii

,,Toţi miniştrii de muncă au fost şi probabil vor mai fi mulţi ani de acum inainte prizonieri ai guvernelor care trebuie să asigure fondurile pentru protecţie socială. Aşa că n-aş putea să fiu foarte caustic la adresa ministrului Gheorghe Barbu şi el…….un simplu prizonier al politicilor economice.”

Fostul ministru are şi câteva propuneri de surse de finanţare pentru protecţie socială. Numai că soluţia nu are sorţi de izbândă. PSD cere folosirea banilor din privatizarea BCR pentru mai multe proiecte, idee, lansată şi de alte partide, dar demolată de guvernatorul BNR Mugur Isărescu.
Regulament de plasare a anunturilor