Un doctor din Timisoara, ales presedinte al Societatii Internationale de Microchirurgie Experimentala

De Adrian Panduru
1Comentariu
Un doctor din Timisoara, ales presedinte al Societatii Internationale de Microchirurgie Experimentala
© TION: Mihai Ionac, șeful Clinicii de Chirurgie Vasculară de la Spitalul Județean Timișoara
Doctorul Mihai Ionac, șeful Clinicii de Chirurgie Vasculară de la Spitalul Județean Timișoara, a fost ales președinte al Societății Internaționale de Microchirurgie Experimentală.

Dosctorul din Timișoara a fost ales președinte al acestei societăți la congresul care a avut loc în luna august, în China. Conform paginii de internet a acestei societăți, Ionac va ocupa funcția până în anul 2018. În grupul de consilieri ai societății se află un alt doctor român, Alexandru Nistor. Următorul congres al International Society for Experimental Microsurgery (ISEM) va avea loc la Budapesta, în 27-29 septembrie 2018, unde se va alege o nouă conducere.

În 2012, congresul acestei societăți a avut loc la Timișoara.

În ISEM sunt specialiști în microchirurgia experimentală și clinică din chirurgie generală, chirurgie plastică și reparatorie, neurochirurgie, chirurgie pediatrică, ginecologie, maxilo-facială, ORL, oftalmologie și alte domenii.

Mihai Ionac este și președintele Societății Române de Chirurgie Vasculară și a desfășurat nenumărate cursuri de operații minim invazive, de chirurgie endovasculară.

„Este o societate prestigioasă, veche, o societate de elită, dacă sunt destul de mulți microchirurgi la nivel mondial (1.000 – 2.000), cei care fac microchirurgie experimentală sunt doar câteva sute. Este un domeniu foarte dificil, dar modelele de microchirurgie experimentală au permis realizarea transplantului la om. Dacă se face transplant la om asta se datorează cercetărilor care s-au făcut în domeniul microrchirurgiei experimentale, pe animale. Societatea se ocupă cu două lucruri mari – instruirea în microchirugie și promovarea rezultatelor cercetării. Eu am fost ales deoarece noi aici, la Timișoara, pot să spun cu mândrie, am inițiat cel mai complex și complet program de instruire în microchirurgia experimentală sau clinică. Unul dintre ecele mai importante proiecte ale mele este stabilirea unui set de criterii minimale de calitate pe care ar trebui să le îndeplinească orice centru care face instruire în microchirurgie. Aceste criterii vor fi publicate în următoarele luni. Sunt 25-30 de centre de instruire în toată lumea”, a declarat Mihai Ionac pentru Tion.

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor