Un deputat PNL acuza Primaria Timisoara ca nu respecta legea la concursurile pentru managerii de spitale

11Comentarii
Un deputat PNL acuza Primaria Timisoara ca nu respecta legea la concursurile pentru managerii de spitale
Primăria Timişoara nu respectă legea după ce a decis ca managerii spitalelor care au trecut în subordinea sa să fie aleşi de o comisie constituită prin dispoziţia primarului Gheorghe Ciuhandu şi nu de către Consiliul de Administraţie al respectivelor unităţi spitaliceşti, susţine deputatul PNL de Timiş Horia Cristian.

Este vorba de posturile de manageri ai spitalelor în cazul cărora managementul asistenţei medicale a fost preluat de autorităţile locale în cursul acestei veri:Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Louis Ţurcanu”, Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeş” şi Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Dr. Dumitru Popescu” din Timişoara.

Deputatul liberalHoria Cristian, care a fost şi director al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Timiş, afirmă că managerii interimari au fost înştiinţaţi că se va desfăşura concursul pe data de 25 noiembrie, în faţa unei comisii constituite prin „dispoziţia primarului municipiului Timişoara”, iar Serviciul de Resurse Umane din aparatul de specialitate al municipalităţii este însărcinat să ducă la îndeplinire această dispoziţie.

În opinia lui Cristian, principalul vinovat pentru formarea acestei comisii este secretarul Primăriei Timişoara, Ioan Cojocari, iar acest lucru demonstrează „incapacitatea profesională” a acestuia deoarece legea prevede ca managerii spitalelor să fie aleşi de Consiliile de Administraţie şi nu de către comisii constituite de primar.

Din păcate, domnul Ioan Cojocari demonstrează, încă o dată, dacă mai era necesar, incapacităţile sale profesionale, în calitate de secretar al Primăriei Timişoara, care trebuie să vegheze la legalitatea actelor şi deciziilor (…) Conform legii 95/2006 (…) concursul de selectare a managerului persoană fizică se face de către Consiliul de Administraţie al spitalului şi nu de către o comisie constituită prin decizia primarului. De asemenea, Consiliul de Administraţie al spitalelor nu are nimic de-a face cu serviciul Resurse Umane al primăriei”, a afirmat Horia Cristian.

Deputatul PNL de Timiş consideră că acesta este „un nou pas cu stângul” al Primăriei Timişoara în procesul de descentralizare a serviciilor medicale.

Viceprimarul Adrian Orza declara, atunci când a fost anunţată organizarea acestui concurs, la jumătatea lunii octombrie, că acesta trebuie organizat potrivit legii, iar din Comisia de examinare vor face parte reprezentanţi din Executivul Primăriei, primarul, viceprimarii şi secretarul, precum şi directorul Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, Horia Vermeşan.Dosarele de înscriere trebuie depuse la primărie până în data de 15 noiembrie 2010, anunţau reprezentanţii municipalităţii.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Timişoara, Flavius Boncea, susţine că aceste concursuri sunt organizate după cum prevede legislaţia în domeniu.
„Concursurile se organizează de către Consiliile de Administraţie în baza normativelor aprobate prin dispoziţia primarului, conform legii. Toate concursurile pentru posturile de manageri la spitalele din subordinea Primăriei Municipiului Timişoara sunt anunţate şi organizate în conformitate cu legislaţia în vigoare”, ne-a declarat Boncea.11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor