Un centru scoala in domeniul automotive se va deschide in Parcul Industrial Freidorf

De Bogdan Marta
1Comentariu
Semnare contract de finantare la Primaria Timisoara
Semnare contract de finantare la Primaria Timisoara
Reprezentanţii Primăriei Timişoara şi cei ai ADR Vest au semnat, miercuri, un contract de finanţare din fonduri europene care va permite construirea unui Centru Regional de Competenţe şi Dezvoltare a Furnizorilor în sectorul Automotive. Proiectul în valoare de 12,6 milioane de lei va permite construcţia unui centru şcoală pentru cei care doresc să lucreze în domeniul automotive.

Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 12,63 milioane lei iar cea a finanţării nerambursabile este de aproximativ 4,9 milioane lei.

În acest sens, proiectul, care se va implementa pe parcursul a 18 luni, prevede realizarea unei construcţii cu suprafaţă de 1600 mp care va adăposti spaţii administrative, săli de curs, recepţie, punct de informare, un laborator de măsurare / testare, un atelier de injecţie mase plastice şi un atelier de prelucrare dotat cu maşini cu comandă numerică. Dotările şi echipamentele de specialitate aferente Centrului sunt destinate utilizării în colaborare de către întreprinderile beneficiare ale Centrului, dar şi desfăşurării unor activităţi de instruire şi formare, respectiv consultanţă şi asistenţă.

Conceput să funcţioneze ca o firmă-şcoală, Centrul Regional de Competenţe şi Dezvoltare a Furnizorilor din Sectorul Automotive va oferi servicii cum ar fi: activităţi de formare / specializare teoretică şi cursuri de instruire tehnică şi practică, cursuri pe teme de îmbunătăţire a proceselor de producţie; realizarea de prototipuri şi de componente auto în serie mică (volum mic / complexitate mare) pentru firmele interesate de utilizarea facilităţilor şi echipamentelor acestuia; servicii de testare, măsurare şi certificare de produse; servicii de marketing şi organizare de evenimente, în special în vederea extinderii de clustere în industria auto a Regiunii Vest.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor