Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit în Suceava

Reactualizat la:
Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit în Suceava
Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit în Suceava. Accidentul s-a soldat cu o victimă. Este vorba despre directorul Combinatului de celuloză şi hârtie, Eric Rossman.

Avionul a căzut într-o pădure, la 500 de metri de localitatea Siminicea, în jurul orei 11.30, şi era de tip FK 14. Aparatul tocmai decolase de pe Aeroportul din Suceava şi făcea un zbor de agrement.

Accidentul aviatic a avut loc pe câmp, în imediata apropiere a localităţii sucevene, iar în urma prăbuşirii nu a avut loc nicio explozie sau vreun incendiu, susţine Gheorghe Haliţă, primarul comunei Siminicea. De altfel, acesta a anunţat la 112, apel de urgenţă, producerea accidentului aviatic.

“Un cetăţean care stă în margine, acolo, mi-a spus că s-a oprit motorul. Zbura normal şi, la un moment dat, s-a oprit motorul, a planat şi s-a înfipt în pământ”, susţine primarul.

Echipajele Inpectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi ale Jandarmeriei Suceava au ajuns la locul accidentului şi au izolat zona.

Eric Rossman, directorul Combinatului de Celuloză şi Hârtie din Suceava, era proprietarul avionului, pe care îl ţinea în hangarul Aeroclubului Suceava. Conform autorităţilor, chiar el făcuse verificarea tehnică a aparatului.

Specialiştii susţin că ancheta care va stabili cauzele accidentului va fi una dificilă. “Ancheta în asemenea cazuri este mai dificilă pentru că aceste avioane ultrauşoare nu sunt echipate cu sisteme de înregistrare ale paramentrilor de zbor”, a declarat Mihai Ciucă, director Investigaţii Aviaţia Civilă.

La locul accidentului au ajuns şi echipaje ale poliţiei, dar şi un procuror de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava.
Regulament de plasare a anunturilor