Un alt proiect pentru dotarea cu aparatura a Spitalului Judetean Timisoara, dupa ce s-au pierdut 12,5 milioane de euro

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
7Comentarii
Un alt proiect pentru dotarea cu aparatura a Spitalului Judetean Timisoara, dupa ce s-au pierdut 12,5 milioane de euro
© Tion: Un alt proiect pentru dotarea cu aparatura a Spitalului Judetean Timisoara, dupa ce s-au pierdut 12,5 milioane de euro
Spitalul Județean Timișoara, aflat în proprietatea Consiliului Județean Timiș, a pierdut anul trecut, în toamnă, un proiect pe fonduri europene în valoare de 12,5 milioane de euro pentru dotarea cu aparatură medicală a ambulatoriului de specialitate. Banii au fost pierduți pentru că nu s-a prezentat nimeni la licitație. Proiectul însă va fi reluat.

Proiectul accesat de Consiliul Județean Timiș, deși trebuia să aducă aparate noi și importante pentru spital, nu s-a mai desfășurat. Licitația pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice a fost reluată, dar nu s-a prezentat nimeni. Fiecare specialitate care deserveşte ambulatoriul urma să aibă parte de aparatele necesare, fiind vorba de peste 100 de astfel de aparate. Procedura de achiziție s-a realizat de două ori şi tot nu s-a prezentat nimeni, deci banii au fost pierduţi, în condiţia în care aceştia trebuiau cheltuiţi până la final de decembrie 2015. Proiectul se va relua însă.

„Pentru acest proiect trebuie reluată toată procedura, eventual făcute unele modificări. Cum se deschide un proiect pe axa respectivă sută la sută vom reveni. Așteptăm să se redeschidă pe domeniul respectiv, pe dotări aparatură medicală. Sută la sută vom relua acest proiect, s-a dovedit extrem de util doar că, din păcate, nu a depins de noi. Erau aparate pentru toate secțiile din ambulatoriul de specialitate. Dacă acel proiect avea succes probabil că eram cel mai modern ambulator din țară ca și construcție și din punct de vedere al dotării”, a spus Marius Craina, managerul Spitalului Județean Timișoara.

Prin intermediul acestui proiect urmau să fie achiziționate un RMN, ecografe de ultimă generație, tomograf și alte aparate importante pentru spital. Cel mai mare spital din Vestul țării dispune de aceste aparate, dar în medicină aceste aparate trebuie tot timpul schimbate și aduse la zi.

„Dacă vrem un act medical de calitate trebuie să ne înnoim în permanență. Trebuie să încercăm să aducem aparatură de ultimă generație”, a spus Marius Craina.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor