Ultimul supravieţuitor american al Primului Război Mondial vrea un monument la Washington

Ultimul supravieţuitor american al Primului Război Mondial vrea un monument la Washington
La 108 ani, Frank Buckles, ultimul supravieţuitor american al Primului Război Mondial, a pledat joi în Congres pentru ridicarea unui monument naţional în capitala federală în memoria soldaţilor căzuţi în acest război, relatează AFP.

O comisie a Senatului a examinat proiectul de a renova un fost monument local de pe esplanada centrală din Washington, în prezent neîntreţinut şi nepus în valoare şi de a-l tranforma într-un loc de omagiere a celor peste 100.000 de americani care au căzut în luptă în timpul Primului Război Mondial.

Însoţit de fiica sa, Susannah, Buckles, care se deplasează într-un fotoliu cu rotile, a venit din West Virginia pentru a petrece mai multe ore în Congres. “Ce ar trebui să spun?”, a întrebat el la tribună, când i-a fost dat microfonul. “Ah, da, monumentul. Este o idee excelentă!”, şopteşte el, provocând un val de râsete.

“Avem nevoie de un monument naţional pe Mall”, esplanada de trei kilometri lungime care leagă clădirea de Congresului de Abraham Lincoln Memorial, a pledat fiica fostului luptător, explicând că tatăl său s-a implicat în această cauză după ce a văzut în 2008 coloanele în paragină ale monumentului.

Acest proiect de renovare este în concurenţă cu o altă propunere depusă de un senator de Missouri, pentru a acorda unui monument existent statut naţional. Circa 4,3 milioane de americani au luptat în Primul Război Mondial.

Buckles, care a minţit în legătură cu vârsta sa pentru a se înrola şi a debarcat în Franţa, la 16 ani, a participat şi la al Doilea Război Mondial. El a fost capturat de japonezi şi a fost închis timp de trei ani în lagăr.

În 1999, Preşedintele francez Jacques Chirac i-a decernat Legiunea de Onoare.

“Este încă în formă. Nu aude bine, dar îi place încă să citească şi face exerciţii fizice în fiecare zi”, a spus fiica lui.

Sursa: Newsin0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor