Ultimele vesti de la pasajele Jiul si Popa Sapca. Robu afirma ca mai este foarte putin de lucru

De Bogdan Marta
36Comentarii
Ultimele vesti de la pasajele Jiul si Popa Sapca. Robu afirma ca mai este foarte putin de lucru
© Foto: arhiva
Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, susține că lucrările la pasajele Jiul și Popa Șapcă au intrat în linie dreaptă, însă totul depinde în continuare de vreme, deoarece mai sunt de efectuat lucrări de betonare și asfaltare.

La Jiul, primarul spune că au fost betonate patru din cele cinci benzi, urmând ca săptămâna viitoare, dacă vremea o va permite, să fie betonată și ultima bandă.

„S-a făcut betonarea la cea de-a parta bandă de la Pasajul Jiul. (…) Se vor face aceleași proceduri tehnologice și la ultima bandă. Inițial, când am dat în folosință traficul pe două benzierau realizate aceste operații tehnologice pe trei benzi. Dar nefiind marcaje, fiind necesar un spațiu de siguranță cu peretele culeei, nu s-a dat drumul la circulație decât pe două benzi. Deci, din ce înseamnă realizarea drumului propriu-zis sub pod, în subpasajul respectiv, avem la ora actuală patru cincimi. Se va realiza și ultima cincime pe parcursul săptămânii viitoare. Se va lăsa și ultima cincime, dacă vremea e bună pe parcursul săptămânii viitoare. Apoi trebuie lăsat un timp pentru consolidarea acelui beton, și iarăși depinde de vreme cât trebuie lăsat. Între timp se va lucra la bretele și mai e puțin până când se va da drumul la circulație pe toate cele cinci benzi”, a declarat Robu.

El a afirmat că mai sunt câteva operațiuni tehnologice de efectuat, care durează cinci-șapte zile fiecare, însă dacă vremea o va permite, în circa două săptămâni se va da drumul la circulație pe toate cele cinci benzi.

„Depinde de vreme. În mod normal nu vor fi ploi așa de multe încât să nu se poată termina în circa două săptămâni. Asta estimez. Dacă sunt 5 zile de lucru pline pentru orice operație tehnologică, atunci partea asta se termină. Hai să zicem 7 zile. Mai las o rezervă, atât mai e de lucru. Dar dacă plouă o zi nu poți lucra nici ziua următoare. Depinde de intensitatea ploii, de vremea după ploaie”, a mai explicat Robu.

Și la Pasajul Popa Șapcă lucrările au fost îngreunate de descoperirea unor utilități care nu figurau în scriptele Primăriei Timișoara, însă și acolo șantierul a intrat în linie dreaptă.

„La Popa Șapcă s-a betonat totul. Toate cele șase benzi sunt betonate sub pod. S-a asfaltat în mare măsură strada Popa Șapcă, s-a turnat asfalt și pe bulevardul Antenei până unde începe strada Demetriade. La strada Demetriade încă nu se poate face betonarea pentru că mai sunt niște intervenții de făcut la utilități. În zonă sunt rețele magistrale și s-a descoperit și acolo un canal de care nu se știa, un cămin imens. Nu sunt probleme”, a mai spus Robu.

El a ținut să precizeze că termenele finale sunt aprilie-martie 2018, pentru ambele șantiere, însă nu este cazul ca acestea să fie prelungite.

„Termenele legale la aceste lucrări sunt martie, aprilie 2018. Și fiecare perioadă în care este interzis să faci astfel de operații poate fi adăugată la termenul final. Dar nu e cazul să adăugăm noi pentru că suntem în grafic, chiar e devansat mai mult”, a concluzionat primarul Timișoarei.36Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor