Ultima zi pentru retorcedari

Astăzi este ultima zi când se mai pot depune cererile pentru reconstituirea dreptului de proprietate. Asociaţiile proprietarilor de terenuri agricole şi păduri solicită însă Ministerului Agriculturii prelungirea termenului, cu cel puţin şase luni.

La rândul lor, primăriile din ţară mai au la dispoziţie o săptămână pentru a trimite la Autoritatea pentru Restituirea Proprietăţilor situaţia cu terenurile agricole şi pădurile disponibile.

Reprezentanţii asociaţiilor de proprietari spun că mulţi dintre cei care au de recuperat trerenuri sau păduri nu au reuşit să se încadreze în termenul stabilit de lege, pentru că nu au putut să intre în posesia documentelor care atestă dreptul de proprietate.

ADRIAN ŞTEFAN IURAŞCU, preşedinte Sindicatul Propact ,

,Arhivele sunt închise, cetăţenii nu au dreptul şi nu pot consulta arhiva, pentru că acolo, ca să scoată un document trebuie să îi spui exact anul, ori eu nu ştiu.” Acesta este doar unul dintre motivele pentru care asociaţiile de profil cer prelungirea termenului de depunere a cererilor de retrocedare.

 Autoritatea Naţională pentru Reconstituirea Proprietăţii nu este însă de acord cu această propunere.

THEODOR NICOLESCU, vicepreşedinte Autoritatea pentru reconstituirea Proprietăţii

,,Deocamdată nu s-a pus această problemă, dar nu cred că ar fi utilă, pentru că să nu uităm că de 15 ani tot dăm termene de reconstituire a dreptului de proprietate” Până în prezent, au fost depuse cereri pentru reconstituirea dreptului de propritate pentru 959.000 hectare de teren agricol şi 2,039 milioane hectare de teren forestier.
Regulament de plasare a anunturilor