Ultima etapa de admitere la liceu a inceput: in Timis sunt peste o mie de locuri libere

De Catalin Radu
Reactualizat la:
2Comentarii
Ultima etapa de admitere la liceu a inceput: in Timis sunt peste o mie de locuri libere
Sesiunea de toamnă a admiterii în învățământul liceal, ultima șansă pentru absolvenții școlilor generale de a intra în acest an în clasa a IX-a, debutează astăzi, 1 august, potrivit calendarului oficial. Marea majoritate a liceelor care se află pe lista locurilor încă disponibile este de profil tehnologic.

Dintre școlile cele mai „vânate” din Timișoara, doar câteva mai au locuri disponibile și asta din cauză că în secțiile respective se predă în germană. Mai exact, 20 de locuri sunt libere la Colegiul Național Bănățean și șapte locuri la Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau”, ambele în secții de Științe Sociale, cu predare în limba germană. Situații similare, cu locuri neocupate în clase cu predare într-o limbă străină, sunt și la Liceul „Bela Bartok”, care dispune de încă șapte locuri la Matematică-Informatică și de 13 la Științe Sociale, cu predare în limba maghiară, iar la Liceul „Dositei Obradovici” sunt 40 de locuri libere, împărțite egal între secțiile de Matematică-Informatică și Filologie, cu predare în limba sârbă.

Cele mai multe șanse au profil tehnic

Majoritatea disponibilităților se află însă în liceele cu profil tehnic și tehnologic: 39 de locuri la Colegiul Silvic, secțiile Silvicultură și Protecția Mediului, Colegiul Tehnic „Azur” – 31 de locuri, Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” – 32 de locuri, Colegiul Tehnic „Ion Mincu” – 146 de locuri, Colegiul Tehnic „Ion I. C. Brătianu” – 34 de locuri, Colegiul Tehnic „Regele Ferdinand I” – 95 de locuri, Colegiul Tehnic de Vest – 83 de locuri, Colegiul Tehnic „Electrotimiș” – 79 de locuri, Liceul Tehnologic Agricol „Petru Botiș” – 48 de locuri, Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară – 24 de locuri, Liceul Tehnologic Transporturi Auto – 54 de locuri. În liceele din Lugoj există 169 de locuri libere, la diverse specializări, iar clase cu bănci goale pot fi găsite și în Biled, Sînnicolau Mare, Jimbolia, Orțișoara, Giroc, Făget, Peciu Nou și Periam.

Calendarul admiterii începe astăzi

Etapa este una formală, pentru că înscrierea concurenților și probele se desfășoară în septembrie. Debutul celei de-a treia sesiuni de admitere la liceu începe, în 1 august, cu „afișarea locului de desfășurare și a graficului probelor de aptitudini sau de verificare a cunoștințelor de limbă modernă ori maternă”. După această primă etapă, elevii care își susțin corigențele la sfârșitul lunii august sau cei care nu au avut situația încheiată la sfârșitul anului școlar 2012-2013, se vor înscrie, în 2 septembrie, pentru a intra în examen. Desfășurarea probelor are loc în 3 și 4 septembrie, iar în 5 și 6 septembrie se va face ultima repartizare computerizată. Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Timiș speră ca, în urma acesteia, să se ocupe măcar jumătate din cele 1.022 de locuri rămase libere în licee.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor