Uite fuziunea aeroporturilor, nu e fuziunea! Ministerul Transporturilor nu a renunţat…

22Comentarii
Uite fuziunea aeroporturilor, nu e fuziunea! Ministerul Transporturilor nu a renunţat…
Reprezentanţii Primăriei Timişoara nu sunt convinşi că Ministerul Transporturilor a renunţat la fuziunea aeroporturilor Timişoara şi Arad, în ciuda declaraţiilor preşedintelui CJ Timiş, Constantin Ostaficiuc. Asta, pentru că ministerul a anunţat că va analiza în continuare situaţia şi că va purta un dialog cu… „acele autorităţi locale care doresc şi ele acelaşi lucru”.

Şeful Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc, a declarat, marţi, că fuziunea aeroporturilor Timişoara şi Arad nu va mai avea loc, că nu Timişoara ar fi avut de câştigat din înfiinţarea Companiei Naţionale Aeroportuare Banat, că, cităm, „ţinta a fost una exclusiv electorală” şi s-au sărit câţiva paşi în tot acest proces, cum ar fi o analiză a ceea ce ar fi însemnat această fuziune, realizarea unui studiu de fezabilitate… „Din punctul meu de vedere, consider acest subiect închis. Aeroportul Internaţional Timişoara SA îşi va desfăşura activitatea aşa cum şi-a desfăşurat-o de o mulţime de ani”, a spus Ostaficiuc.

Mai-marii de la Transporturi discută cu cine vor!

Tot marţi, Ministerul Transporturilor a emis un comunicat de presă „în legătură cu eventuala înfiinţare a unei Companii Aeroportuare Banat”, care a generat din nou confuzie în rândul autorităţilor locale. Nu se precizează că s-ar fi renunţat la proiectul promovat de Ministerul Transporturilor, acţionarul majoritar al Aeroportului Timişoara, şi CJ Arad, acţionarul pincipal al aeroportului din judeţul vecin, la care au fost iniţial invitate să „adere” şi primăriile Timişoara şi Arad, precum şi CJ Timiş. „Pentru Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, această problemă este legată de dezvoltarea regiunii şi are o puternică componentă economică, nicidecum o conotaţie politică. Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii nu doreşte să impună nicio soluţie nimănui, ci doreşte să găsească varianta optimă pentru situaţia prezentă şi dezvoltarea viitoare. Această problemă este una legată strict de transportul aerian şi nu trebuie transformată în armă de luptă electorală sau pentru a reaprinde vechi rivalităţi locale”, se arată în poziţia ministerului.

Şi mai interesantă este partea de final: „Ministerul Transporturilor şi Infrastucturii va analiza în continuare, cu toată seriozitatea, această situaţie, şi va purta un dialog cât se poate de corect şi sincer cu acele autorităţi locale care doresc şi ele acelaşi lucru”.

„Subiectul nu e închis”

Consiliul Local Timişoara a votat, săptămâna aceasta, un proiect de hotărâre prin care respinge cu prematură şi nefundamentată fuziunea aeroporturilor, în lipsa unor studii de fezabilitate sau oportunitate legat de acest proiect, dar îşi exprimă disponibilitatea de a intra în acţionariatul Aeroportului Timişoara.

Viceprimarul Adrian Orza crede că nu s-a renunţat la ideea fuziunii. „Ministerul vorbeşte acum despre eventuala fuziune. Cred că această construcţie nu este una eventuală, ci una dorită de minister, pentru că ni se spune că are o componentă economică puternică. Dacă s-ar fi discutat civilizat, pe documente, nu s-ar fi ajuns în această situaţie, dar probabil că nu există documente. Înfiinţarea acestei companii nu este prevăzută nici în strategia naţională de dezvoltare durabilă a României, doar în programul de guvernare, care este un program politic şi, chiar dacă scrie acolo, lucrurile trebuie puse în practică după cum prevede legea… Care sunt acele autorităţi locale cu care ministerul spune că va continua dialogul? Subiectul, conform comunicatului dat de minister, nu e închis, şi e trist că se continuă în acelaşi mod netransparent”, a declarat Orza, care le-a cerut tuturor celor implicaţi „să discute pe documente şi să nu mai dezinformeze”. Cât despre rivalităţile locale despre care vorbesc cei de la Transporturi, edilul a precizat că acest lucru este „o aberaţie” şi că, deşi poate ne concurăm cu Aradul în această zonă, „nu ne urâm”.

Primăria face dezbatere publică despre fuziune

Primăria Timişoara va organiza, joi, 3 septembrie 2009, de la ora 19, o dezbatere publică pe tema propunerii de fuziune a aeroporturilor, în sala de consiliu a instituţiei. Sunt invitaţi să participe parlamentari, consilieri judeţeni, oameni de afaceri, reprezentanţi ai organizaţiilor nonguvernamentale, dar şi cetăţenii de rând ai oraşului interesaţi de subiect.

Fuziunea Aeroporturilor Timişoara – Arad s-a anulat!

Aleşii din Timişoara au spus NU fuziunii aeroporturilor

Fuziunea aeroporturilor Timişoara-Arad stă pe un butoi cu pulbere

Ciuhandu respinge fuziunea aeroporturilor Timişoara şi Arad

Fuziunea Aeroporturilor Timişoara – Arad merge înainte. Falcă îi face mincinoşi pe politicienii „contra” din Timişoara!22Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor