UE ameninţă Hamas că taie fondurile

Reactualizat la:
UE ameninţă Hamas că taie fondurile
După Washington, Uniunea Europeană apelează la arma fondurilor, pentru stimularea dialogului cu noua putere de la Ramallah.

Autoritatea Palestiniană riscă să rămână fără finanţare, dacă nu renunţă la violenţă, şi nu recunoaşte Israelul.

Noile evoluţii din Orientul Mijlociu, după victoria-surpriză a Hamas sunt discutate de altfel, pe toate fronturile. La Ierusalim, unde se află cancelarul german Angela Merkel, dar şi la Londra – unde s-a reunit cvartetul pentru Orientul Mijlociu.

Cancelarul german, care se va întâlni în această după-amiază cu preşedintele palestinian Mahmoud Abbas, a declarat că este de neconceput pentru Uniunea Europeană să finanţeze în continuare Autoritatea Palestiniană, fără ca Hamas să renunţe la violenţele împotriva Israelului.

Uniunea Europeană oferă anual guvernului de la Ramallah peste 600 de milioane de dolari, un ajutor de care palestinienii nu îşi pot permite să se lipsească.

Perspectiva deteriorării situaţiei din regiune, după victoria-surpriză în alegeri a grupării Hamas va fi abordată după-amiază la Londra, şi de Cvartetul pentru Orientul Mijlociu – Statele Unite, Uniunea Europeană, ONU şi Rusia – sponsorii foii de parcurs pentru pace.

Miniştrii de externe ai Uniunii Europene abordează şi ei situaţia, la Bruxelles. Washington-ul a promis că îşi va îndeplini obligaţiile financiare asumate cu liderul palestinian Mahmoud Abbas, dar nu va oferi finanţare unui guvern Hamas.

Israelul a blocat deja fondurile Autorităţii Palestiniene, de teamă că banii ar putea fi folosiţi pentru finanţarea unor viitoare acte teroriste. Hamas, gruparea responsabilă pentru organizarea a zeci de atentate sinucigaşe, refuză să recunoască statul Israel.

Mişcarea integristă este considerată teroristă deopotrivă de Statele Unite şi Uniunea Europeană. Liderii Hamas au făcut apel la Uniunea Europeană să continue sprijinirea spirituală şi financiară a poporului palestinian, pentru a consolida stabilitatea în regiune, în locul presiunilor şi a tensiunii.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor