UDMR Timiş nu este mulţumit de rezultatul negocierilor cu PDL, dar le acceptă

11Comentarii
UDMR Timiş nu este mulţumit de rezultatul negocierilor cu PDL, dar le acceptă
Reprezentanţii UDMR Timiş au primit inspectoratul şcolar. Ei nu sunt însă mulţumiţi de rezultatul negocierilor cu PDL Timiş, pentru preluarea unor posturi de conduceri unor instituţii deconcentrate din judeţ de către reprezentanţii maghiarilor, dar vor accepta acest rezultat.

Preşedintele UDMR Timiş, Halasz Ferenc a afirmat că, după două runde de negocieri cu reprezentanţii democrat liberalilor, s-a convenit ca Uniunii să îi revină conducerea filialei Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe şi alte şase funcţii de dirtectori adjuncţi la Inspectoratul Şcolar, Casa de Pensii, Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă, Direcţia Sanitar-Veterinară, Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală şi Inspectoratul Teritorial de Muncă. În total, şapte funcţii de conducere la tot atâtea instituţii deconcentrate din Timiş.

Cu toate că UDMR a obţinut mai multe posturi decât în legislatura 2005-2009, preşedintele organizaţiei judeţene se declară nemulţumit de rezultat.

“Dacă spunem că suntem mulţumiţi, spunem prea mult. Am avut anumite nemulţumiri vis-a-vis de această situaţie. Dacă am fi obţinut instituţii în plus sau funcţii de director în plus, ar fi fost pozitiv. Dar s-a respectat principiul reprezentării maghiare în judeţ. Iar populaţia maghiară, în Timiş, este de 7,47 la sută, ceea ce înseamnă că ne reveneau funcţii la 6,22 de instituţii. PDL a rotunjit în sus acest număr, dar ne-a dat o singură funcţie de director”, a declarat Halasz.

Totuşi, rezultatul negocierilor dintre cele două partide a fost aprobat, joi, de conducerea UDMR Timiş. În perioada următoare, după ce preşedintele PDL Timiş, Constantin Ostaficiuc, se va întoarce din concediu, reprezentanţii celor două partide vor semna şi un protocol final şi abia apoi se vor produce schimbările la instituţiile amintite. “Cel mai devreme cred că vor fi numiţi noii directori în luna februarie”, a mai spus Halasz.

În urma acestor negocieri şi Halasz Ferenc a primit o funcţie de inspector şcolar general adjunct la Inspectoratul Şcolar Timiş, însă el nu ştie cui îi va lua locul. În acest moment, funcţiile de inspector şcolar general adjunct sunt ocupate de Dumitru Tomoni şi Marin Popescu.

 11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor