UCM Reşiţa, pe două roţi

21Comentarii
UCM Reşiţa, pe două roţi
REŞIŢA – Societatea ROBUS care trebuia să asambleze autobuze a fost desfiinţată. În locul acesteia, VeloCity.

După aproape un an de tăcere, Adrian Chebuţiu a spart „gheaţa“ şi a ţinut o conferinţă de presă plină de „surprize-surprize“. Printre acestea şi noutăţi legate de externalizare.

Aşadar, în conferinţa de miercuri, am aflat că, după aproape doi ani, UCM Robus şi-a încetat activitatea sau mai bine spus inactivitatea. După atâta timp în hala Robus se trece de la producţia de autobuze la asamblarea de… biciclete.

Robus a „murit“, însă Velocity e abia la începutul „vieţii“. Iar „viaţa“ se anunţă cel puţin mai lungă decât a proiectului Robus. Cel puţin aşa susţine Adrian Chebuţiu, preşedintele director general al UCM Reşiţa: „avem un contract pe cinci ani cu Decathlon Franţa pentru fabricarea de componente şi asamblarea de biciclete. După acest interval de timp sperăm la o prelungire a contractului“.

În prima conferinţă de presă susţinută după aproape un an de tăcere, Adrian Chebuţiu, preşedintele director general al UCM Reşiţa a vorbit despre trecut, prezent, precum şi proiecte de viitor.

Întreaga prelegere a lui Chebuţiu s-a bazat pe date concrete, date care conform spuselor lui: „sunt reale şi pozitive. Nu vreau să povestesc atât de mult despre ceea ce vom face, ci despre ceea ce am făcut şi ceea ce facem“. În acest registru poate fi inclus şi ultimul proiect al grupului de firme UCM Reşiţa: VeloCity.

VeloCity vine şi ia locul lui ROBUS una dintre externalizatele care potrivit lui Chebuţiu: „nu a avut succes“. În acest context, ROBUS e în curs de lichidare, iar VeloCity e deja înregistrată la Oficiul pentru Registrul Comerţului.

„În momentul de faţă suntem la stadiu de recrutare de personal şi la achiziţionarea de utilaje pentru a putea produce“, a mai spus Chebuţiu. La noua firmă vor fi angajate, pentru început, 55 de persoane, după care numărul acestora va creşte treptat până la 370. În total vor fi investiţi aproape 1,8 milioane de euro, iar cifra de afaceri va fi de 24 milioane de euro.

Obiectul muncii

Cu ce se va ocupa de fapt VeloCity? „VeloCity are un contract ferm pe cinci ani, de fabricare componente şi asamblare biciclete cu Decathlon Franţa“, a declarat Chebuţiu. Decathlon este a doua firmă la nivel internaţional la capitolul producţie biciclete.

Pentru început, la Reşiţa va fi fabricată partea metalică a roţii, urmând ca pe viitor eventual să se facă şi cadrul.

Doina Rolea

doina.rolea@informmedia.ro21Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor