Turism pe doua roti. Cele mai bune trasee pentru ciclisti

De T. Ex.
Reactualizat la:
Turism pe doua roti. Cele mai bune trasee pentru ciclisti
Bicicleta, vehiculul din ce în ce mai apreciat la nivel mondial este o alternativă la transportul motorizat, care din păcate are multe neajunsuri. Pe două roți însă, în timp ce se face mișcare fizică, pot fi admirate fără paravan frumusețile din jur. De aceea, bicicleta este și una dintre cele mai bune opțiuni atunci când vine vorba de vizitat diverse locuri, unele special destinate acestui mod de locomoție, pentru o experiență turistică complet neîngrădită.

lands-end

Land’s End (Marea Britanie)

Acest traseu poate avea chiar și 1.450 kilometri sau mai mult, în funcție de varianta de traseu aleasă. Această pistă de cicloturism leagă două extremități ale Regatului Unit – Land’s End, care se află în extremitatea sudică a țării, în vestul regiunii Cornwall, Traseul drept dintre cele două puncte este de 970 de kilometri, dar recomandarea noastră este să vă abateți prin regiunile rurale superbe din Anglia și Scoția. Traseul are o dificultate medie, fiind destinat celor care practică ciclismul în mod regulat.

ruta-10

Ruta 10 (Olanda)

Amsterdam este unul dintre orașele cu cele mai multe biciclete pe cap de locuitor. Astfel, nu este de mirare că în capitala olandeză se află una dintre cele mai interesante piste de biciclete. Ruta, care poate fi parcursă în aproximativ 4 ore, acoperă 42 de kilometri de zonă urbană și rurală. Multe clădiri de pe această rută datează încă din secolul al XIX-lea. Bicicliștii vor pedala de-a lungul canalelor, pe lângă faimoasele mori olandeze și prin Albert Cuyp straat – cea mai mare piață din Olanda. Deși pistele sunt mai strâmte, traficul este ușor, iar traseul este simplu de parcurs.

marele-drum-oceanic

Marele drum oceanic (Australia)

Lung de 243 km acest traseu merge printr-o regiune unde vântul bate cu putere, de pe coasta de sud-est a Australiei. Traseul poate fi parcurs pe porțiuni, de regulă cea mai apreciată porțiune fiind cea dintre Torquay și Bells Beach, cu o lungime de 60 de kilometri. Acolo veți trece prin zone rurale cu ferme imense și vei putea admira oceanul de pe stâncile înalte, ce ornează coasta. La final, vei ajunge la Lacul Connewarre. De aici, drumul este mai ușor, pe lângă Bells Beach, capitala surf-ului din Victoria.

ruta-marilor-vinuri

Ruta Marilor Vinuri (Franța)

Zonele rurale din Franța se văd cele mai bine de pe bicicletă, iar zona Bourgogne oferă toate frumusețile țării. Cu dealuri line, trasee prin păduri și viile fără sfârșit, „drumul marilor vinuri” oferă peste 800 de kilometri de trasee și le promite bicicliștilor o metodă frumoasă de a explora cele mai renumite vii și crame din lume. Pentru un popas cu iz clasic francez sunt recomandate satele pitorești Mersault sau Aloxe Corton. Iar pentru o mică incursiune înapoi în timp se poate vizita localitatea medievală Beaume, care, în secolul al XVIII-lea, era cel mai important târg de vin din regiune.

autostrada-karakoram

Autostrada Karakoram (China și Pakistan)

Autostrada Karakoram este cel mai înalt drum internațional, ce ajunge la o altitudine de peste 4.700 m la Pasul Khunjerab. Pornind din Kashgar, China, se poate pedala pe un traseu de peste 1.200 de kilometri de drum nepavat, dar cu peisaje ce taie răsuflarea pe măsură ce crește altitudinea. Vârfurile înzăpezite ale Munților Karakoram ce tronează deasupra Câmpiei Hunza sunt fundalul fantastic care completează peisajul de poveste de pe traseu. Autostrada trece pe lângă numeroase sate idilice și chiar ghețari care se întind până aproape de traseu.

Articole pe aceeași temă:

Cele mai controversate ziduri din lume

Cele mai interesante structuri pe acoperis

Cladiri cu forma inedita

Cele mai interesante labirinturi din lume

Structuri inedite care se scufunda incet

Cele mai fascinante lifturi din lume

Cipru, destinatia surprinzatoare din Mediterana

Cele mai originale restaurante din lume

Destinatii romantice pe meleaguri romanesti

Emiratele Arabe Unite, minunea turistica din desert

 

 
Regulament de plasare a anunturilor