Turcul ce a încercat să îl ucidă pe Ioan Paul al II-lea "proclamă sfârşitul lumii" într-un comunicat

4Comentarii
Turcul ce a încercat să îl ucidă pe Ioan Paul al II-lea "proclamă sfârşitul lumii" într-un comunicat
Mehmet Ali Agca, turcul care a încercat să îl ucidă pe Ioan Paul al II-lea în 1981, a “proclamat sfârşitul lumii”, într-un comunicat dat publicităţii luni, la eliberarea sa, după trei decenii de închisoare, relatează AFP.

“Procedura de eliberare s-a încheiat”, a declarat avocatul său Yilmaz Abosoglu în faţa închisorii de maximă securitate, situată la circa 60 de kilometri de capitaa turcă şi apărată de forţe importante de jandarmerie.

Avocatul său le-a explicat jurnaliştilor că Mehmet Ali Agca va fi dus imediat la un post de înrolare în armată, pentru că nu şi-a făcut stagiul militar. Potrivit lui Abosoglu, biroul de înrolare din oraşul său natal, Malatya (estul ţării) vrea ca acesta să fie controlat de medicii militari imediat după eliberare, pentru că, potrivit lor, ar fi dezertor.

Agca, în vârstă de 52 de ani, care se descrie drept “al doilea Mesia” şi care, potrivit unor observatori, suferă de probleme psihologice, a declarat luni că este “Hristos etern”, într-un comunicat dat de avocatul său la ieşirea din închisoarea de maximă securitate Sincan, din apropiere de Ankara.

“Proclam sfârşitul lumii. Întreaga lume va fi distrusă în acest secol. Toate fiinţele umane vor muri în acest secol”, a scris el.

“Biblia este plină de greşeli. Eu voi scrie Biblia perfectă”, a adăugat el, semnându-se “Hristos etern, Mehmet Ali Agca”.

O fotografie a lui Agca strângând mâna papei Ioan Paul al II-lea a fost ataşată documentului. Suveranul pontif l-a vizitat pe Agca în celula sa din Italia în 1983 şi l-a iertat pentru tentativa de crimă. Agca a deschis focul asupra lui Ioan Paul al II-lea în 13 mai 1981, în piaţa San Pietro din Roma, rănindu-l grav în abdomen.

În timpul detenţiei sale, turcul a făcut numeroase declaraţii misterioase. El a acuzat Vaticanul că a organizat atentatul împotriva papei, i-a propus autorului american Dan Brown să scrie cu el o urmare la “Codul lui Da Vinci” şi a îndemnat recent la formarea unui “nou imperiu american”.

Sursa: Newsin4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor