Turcii au venit la Timisoara pentru a invata cum sa acceseze fonduri europene 

5Comentarii
Turcii au venit la Timisoara pentru a invata cum sa acceseze fonduri europene 
Reprezentanţi ai Regiunii Vest au semnat, marţi, la Palatul Administrativ, un protocol de colaborare cu reprezentanţi din Regiunea Anatolia de Est, din Turcia, protocolul având scopul punerii de baze pentru o viitoare relaţie în privinţa dezvoltării în comun a unor proiecte şi programe internaţionale. În cadrul aceluiaşi parteneriat, se vor organiza vizite de studiu pentru transfer de bune practici.

Delegaţia turcă care a venit la Timisoara a fost condusă de Nurettin Yilmar, preşedintele Regiunii Anatolia de Est. Acesta a venit însoţit de guvernatori ai provinciilor din regiune, primari, preşedinţi de camere de comerţ şi reprezentanţi ai agenţiei pentru dezvoltare din regiune.

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc, a făcut o prezentare a judeţului şi a Regiunii Vest, apoi a vorbit despre fondurile europene care au fost accesate şi se află în derulare.

“Cel mai important program este Programul Operaţional Regional, finanţat de UE şi care este manageriat de Agenţia de Dezvoltare Regională. Până acum am accesat, pe Regiunea Vest, 25 milioane de euro pentru drumuri şi 10 milioane euro pentru intervenţiile în situaţii de urgenţă. Pentru Timisoara există 70 milioane de euro ce pot fi cheltuiţi în proiecte diferite. Mai sunt şi alte proiecte ce sunt finanţate de UE şi de autorităţile locale şi naţionale”, a spus Ostaficiuc.  

La rândul lui, Nurettin Yilmar a afirmat că a venit la Timisoara pentru a afla informaţii despre modul în care Regiunea Vest a obţinut fonduri europene.

“Am venit să obţinem informaţii despre cum s-a lucrat şi despre fondurile obţinute. Avem o relaţie istorică cu această zonă şi dorim să întărim această legătură. Bugetul nostru de anul acesta pentru granturi este de 7 milioane de euro. Avem depuse peste 400 de proiecte şi vrem să găsim oportunităţi de cooperare cu agenţii de dezvoltare din UE. Experienţa voastră e importantă pentru ghidarea noastră”, a spus Nurettin Yilmar, preşedintele Regiunii Anatolia de Est. 

Vizita delegaţiei din Turcia a avut loc în contextul în care Regiunea Vest a fost aleasă ca exemplu de bune practici pentru dezvoltarea regională cu ajutorul fondurilor de preaderare şi post-aderare.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor