Trucuri pentru ingrijirea parului in sezonul rece

Trucuri pentru ingrijirea parului in sezonul rece
ADVERTORIAL. Sezonul de iarna cu temperaturile sale reci si orele putine de lumina aduce cu el un set intreg de cerinte pentru ingrijirea parului. Zapada, umezeala ridicata, temperaturile reci ca gheata, fac parul sa fie uscat si deteriorat. De la varfuri despicate pana la electrizarea parului, acestea sunt probleme de care ne lovim fiecare in sezonul rece. Astfel, v-am pregatit cateva trucuri de ingrijire pentru a va salva „ziua cu un par dificil”.

1. In zilele cu temperaturi foarte reci, electricitatea statica se joaca cu noi si ne poate crea adevarate probleme in aranjarea parului. Pentru a indeparta electricitatea statica din par, combinati o picatura de ulei de varfuri cu un strop de balsam Leave-In. Masati foarte bine in palme si treceti cu mainile prin par astfel incat produsul sa fie distribuit uniform. Acest truc il mai puteti folosi si pentru controlarea firelor rebele datorate regenerarii parului.

2. Evitati dusurile fierbinti sau cel putin evitati sa va spalati parul cu apa foarte fierbinte. Folositi apa calduta, deoarece temperaturile foarte ridicate ale apei pot deshidrata si usca firul de par.

3. Samponati mai rar si folositi de fiecare data balsam. Clatiti balsamul cu apa suportabil de rece. Apa rece sigileaza cuticula inchizand balsamul in firul de par lasandu-l mult mai matasos si cu un luciu puternic.

4. Folositi un produs de protectie termica de fiecare data cand folositi placa sau ondulatorul.

5. Evitati folosirea produselor de par cu un continut ridicat de alcool.

6. Mergeti regulat la salon pentru a va tunde varfurile despicate. Astfel parul ramane sanatos la varfuri si creste in lungime mult mai repede. Varfurile despicate se tocesc si se rup usor, nelasand parul sa creasca in lungime.

Astfel, cu putine trucuri pe care le puteti introduce in rutina zilnica de ingrijire a parului puteti trece cu usurinta peste acest anotimp atat de rece.

Pentru a fi mereu in pas cu ultimele tendinte si informatii din domeniu, va asteptam sa accesati site-ul scolii Eurotraining si de ce nu, sa va inscrieti la cursul de coafor organizat de noi sau la oricare din cursurile de infrumusetare (cosmetician, manichiurist-pedichiurist, stilist-protezist unghii, maseur).