Tronsoanele nealocate din autostrada A1, inca in ceata

De Marcel Hoster
Reactualizat la:
Tronsoanele nealocate din autostrada A1, inca in ceata
Tronsoanele nealocate din autostrada A1, inca in ceata
Viitorul construcţiei noilor tronsoane din autostrada A1 nealocate încă rămâne în ceaţă. Deşi licitaţiile de stabilire a viitorilor constructori au avut loc, în acest moment, oficial, nu se ştie absolut nimic despre câştigători, despre momentul în care se va putea vorbi de demararea lucrărilor sau cel puţin despre momentul terminării procesului de evaluare a ofertelor.

În cea de a doua parte a lunii august au fost deschise plicurile cu ofertele lansate pentru restul tronsoanelor din autostrada A1 care nu fuseseră alocate deja. Este vorba de lotul 2 din Timişoara – Lugoj, respectiv loturile 2, 3 şi 4 din Lugoj – Deva. În acest moment situaţia nu e cu absolut nimic diferită, cel puţin oficial. Nu se ştiu câştigători, nu sunt stabilite termene de demarare a proiectării sau de începere efectivă a lucrărilor şi a finalizării acestora. Sun doar speranţe, speranţe că finanţarea construcţiei se va face cu fonduri europene.

„Până în acest moment nu au fost finalizate procesele de evaluare a ofertelor depuse pentru procedurile de achiziţie publică sus menţionate”, am aflat de la Compania de Drumuri, cea care se ocupă de realizarea autostrăzii. Mai mult, reprezentanţii acesteia nu pot oferi nici un fel de termen pentru anunţarea firmelor câştigătoare: „După finalizarea activităţii de evaluare a ofertelor şi aprobarea Rapoartelor de evaluare întocmite de Comisiile de evaluare, rezultatele evaluării vor fi comunicate ofertanţilor.

Rezultatele evaluării vor fi făcute publice după epuizarea termenului legal de contestare a rezultatului evaluării”. Aşadar, mai avem de aşteptat, nu se ştie cât. Oricum e mai bine să fie totul clar decât să ne trezim cu contestaţii şi tot felul de probleme, aşa cum a fost licitaţia pentru Timişoara – Lugoj la prima strigare.

În condiţiile în care nu se ştie când se anunţă un câştigător nu se poate vorbi nici despre perioada de punere în aplicare a primelor etape ale construcţiei şi cu atât mai mult despre începerea lucrărilor. „După semnarea contractelor în conformitate cu prevederile contractuale, au mai spus cei de la CNADNR.

Singurul lucru bun, pentru noile tronsoane se speră în continuare pe alocarea de bani europeni. Oricum bugetul României nu ar fi fost capabil să susţină asemenea investiţii. „Contractele vor finanţate din fonduri europene nerambursabile în cofinanţare cu fonduri de la bugetul de stat”, este răspunsul final oferit sub semnătura directorului general al CNADNR. Mircea Pop.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor