„Triunghiul Bermudelor” in flacari

22Comentarii
„Triunghiul Bermudelor” in flacari
Prima zi de şcoală a început la Maşloc cu emoţiile fiecărui început de nou an şcolar, cu tradiţionalul careu din curtea şcolii dar şi cu injurii şi ameninţări. Vizaţi au fost directorul şcolii Aura Danilescu, viceprimarul Coraş Ardelean şi primarul comunei Mic Aurel, denumiţi de cei prezenţi „Triunghiul Bermudelor”.

Încă de la primele ore ale dimineţii zeci de părinţi au luat cu asalt holurile şcolii din Maşloc şi ale primăriei. Problema lor: măsura comasării claselor de gimnaziu la Maşloc şi concret desfiinţarea claselor V-VIII de la Alioş. Părinţii nu sunt de acord cu naveta copiilor de la Alioş către Maşloc. Ei au refuzat să-şi trimită în această dimineaţă copii la şcoala din Maşloc, preferând şcoala din Fibiş, despre care susţin ei că ar avea referinţe mai bune.
Concret, din cei 29 de copii din Alioş, care ar fi trebuit să-şi parcurgă studiile gimnaziale, începând de astăzi, la Maşloc, doar 2 au fost prezenţi la cursuri. „În total la ciclul gimnazial, pentru această toamnă, din Alioş trebuia să primim 29 de copii. În 12 cazuri, micuţilor li s-a cerut transferul către şcoala din Fibiş, doi copii au venit la şcoală iar ceilalţi 15, care figurează în evidenţele noastre, au fost trecuţi absenţi nemotivaţi” ne-a declarat Aura Danilescu, directorul unităţii de învăţământ din Maşloc.
Părinţii au devenit agresivi verbal, aducând acuzaţii grave atât directorului şcolii din Maşloc cât şi primarului şi viceprimarului. “De dimineaţă am fost chemat la postul de poliţie pentru a mi se sugera măsuri suplimentare de pază şi protecţie la ferma personală pe care o am în localitate, deoarece am primit oficial ameninţări de incendiere” ne-a mărturisit viceprimarul comunei Maşloc, Coraş Ardelean.
”Părinţii trebuie să înţeleagă că, comasarea claselor reprezintă Hotărârea Guvernului. Este opţiunea părinţilor să aleagă ce şcoală vor, atâta vreme cât respectă temeiul legii. Personal am fost ameninţat direct cu incendierea casei mele, în contextul în care sunt acuzat de iniţierea acestei măsuri de comasare a claselor” ne-a declarat primarul comunei Maşloc, Mic Aurel.
Dacă copii nu au fost prezenţi la Maşloc la şcoală, majoritatea lor a fost însă consemnată prezentă, la şcoala din Fibiş. „Au venit la şcoală cu părinţii. Au depus o cerere. Am obligaţia de a o înregistra, şi i-am primit la cursuri. A fost opţiunea lor” ne-a declarat Mişca Ioan directorul şcolii din Fibiş.
De menţionat este faptul că sub incidenţa HG nr. 1618/2009, care reglementează rentabilitatea şi funcţionarea unităţilor de învăţământ pe  baza standardelor cost-elev, se află şi localitatea Remetea Mică, de pe raza aceleiaşi comune Maşloc.
Legislaţia prevede că transferurile şcolare se pot efectua numai pe perioada vacanţelor şcolare, iar în cazuri excepţionale, în situaţia în care se poate dovedi schimbarea domiciliului. Mulţi dintre părinţii prezenţi astăzi la Maşloc ne-au declarat că iau în calcul chiar şi această variantă.22Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor