Tren accelerat deraiat, 15 persoane ajunse la spital

7Comentarii
Tren accelerat deraiat, 15 persoane ajunse la spital
15 persoane au ajuns la spital, duminică noaptea, după ce opt vagoane şi locomotiva trenului Accelerat 1692, care circula pe ruta Timişoara – Bucureşti, au sărit de pe şine, la ieşirea din Craiova spre Caracal.

În scurt timp, la faţa locului, cadre ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj şi ai Grupării de Jandarmi Mobile Craiova au ajuns la faţa locului pentru a ajuta cei peste 200 de călători să coboare din garniturile de tren, aceştia fiind aşteptaţi de echipajele a patru ambulanţe SMURD Dolj. Din fericire, doar 15 pasageri au necesitat îngrijiri medicale, aceştia prezentând doar răni uşoare. Călătorii care nu au fost răniţi au fost urcaţi în cinci autocare puse la dispoziţia acestora de către Reginala CFR Călători Craiova şi transportaţi la gara Caracal.

Se pare că trenul a deraiat din cauza unor şuruburi care lipseau de la şinele din acea zonă. Conductorul trenului nu îşi explică ceea ce s-a întâmplat, a auzit doar un zgomot sub tren, urmată de deraierea locomotivei. Trenul circula cu o viteză de 100 de km/h, pe acest tronson fiind o limită de 120 km/h. 

Din cauza incidentului feroviar, circulaţia trenurilor pe tronsonul Craiova-Caracal a fost oprită şi, cel mai probabil, unele trenuri vor fi deviate iar altele, probabil, anulate. La faţa locului au fost trimise şi două drezine pentru a debloca tronsonul afectat.

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat că persoana care a desfăcut şuruburile care fixau şina, în zona unde a deraiat trenul, ştia ce face, întrucât a desfăcut o eclisă care prinde două porţiuni de şină, şi nu prinderile verticale, astfel încât trenul nu putea trece fără să se întâmple un accident. “În zona asta, pe distanţe mari, este sudată. Acolo s-a desfăcut o eclisă care prinde două porţiuni de şină şi care a fost desfăcută de cineva care ştie cum trebuie desfăcut ca un tren să nu aibă cum să treacă fără să se întâmple un accident. N-a desfăcut aceste prinderi verticale, peste care probabil că şina ar fi jucat şi nu s-ar fi întâmplat nimic, ci a făcut în aşa fel încât să fie şi o deplasare, astfel încât roata să iasă de acolo. E totul uns cu ulei, s-a lucrat cu scule, bidonul de ulei era alături. Şuruburile practic nedeformate, neatinse, pentru că altele, de mai de departe, s-au rupt ele, dar se vede un şurub rupt şi altul care e desfăcut şi pus alături”.

După primele aprecieri ale celor din echipele care au venit azi-noapte pentru a face verificări, se pare că e un act intenţionat, pentru că au fost desfăcute nişte buloane care, pentru a fi desfăcute, au fost unse cu un ulei, pentru că ele sunt înţepenite, ruginite. S-a găsit şi bidonul cu acea substanţă. Nu se pune problema că vroia să fure ceva, pentru că alături era o şină care fusese mai de mult demontată, deci, dacă vroia să fure o bucată de şină, putea s-o fure pe aia“, a afirmat ministrul Transporturilor.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor