Trei zile mergem la sârbi pe la Foeni

Trei zile mergem la sârbi pe la Foeni
În acest week-end, cei dornici de deplasări la sârbi o vor putea face şi pe la Foeni unde va fi din nou deschis, temporar, un punct de trecere a frontierei.

La cererea autorităţilor locale, de vineri până duminică, va deveni operaţional Punctul de Mic Trafic Foeni 2 – Jasa Tomic, situat la frontiera dintre România şi Serbia. Cei dornici de mici deplasări vor putea trece prin noul punct de frontieră între orele 10 şi 18. Spre fericirea noastră, se vor respecta condiţiile clasice de trecere a frontierei la sârbi. Astfel, cetăţenii români vor putea intra în Serbia doar prezentând paşaportul, nu se va solicita viză. Din păcate, sârbii au nevoie de viză pentru a putea intra în România. Având în vedere problemele birocratice pentru obţinerea acestei vize, este destul de previzibil din ce parte către ce parte se va desfăşura traficul. Acest punct de trecere este disponibil doar de câteva ori de an, în locul unde se face trecerea neexistând o vamă în adevăratul sens al cuvântului.

CJT vrea, birocraţia e mare

Consiliul Judeţean Timiş, împreună cu autorităţile locale de cealaltă parte a graniţei, doresc de mai mult timp deschiderea permanentă a punctului de frontieră. În acest sens a fost reabilitat complet drumul de acces către locaţie, suma de 30.000 de euro utilizată fiind în cea mai mare parte din fonduri europene. „Când ne-am dus la Cenad nu era nimic, nici cât avem astăzi aici, sunt sigur că vom reuşi deschiderea permanentă a drumului”, declară Constantin Ostaficiuc, preşedintele CJT. În cazul în care ar putea fi realizat traficul auto permanent prin noul punct de frontieră, distanţa de la Timişoara la Beograd sau Novi Sad s-ar putea scurta cu câteva zeci de kilometri.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !