Trei politisti pazesc si 65 de criminali

Trei politisti pazesc si 65 de criminali
La Spitalul de Psihiatrie şi Măsuri de Siguranţă din Jebel sunt internate în prezent aproximativ 50 de persoane condamnate pentru omor şi alte 15 pentru tentativă de omor, din 12 judeţe ale ţării în vreme ce Postul de poliţie din Jebel numără trei persoane, care trebuie să asigure ordinea pe raza comunei. La nivel naţional există patru astfel de spitale.

Pe raza comunei Jebel, o localitate cu aproximativ 4000 de suflete şi un risc infracţional destul de crescut, paza şi ordinea cade în sarcina a trei oameni.

După cum ne-a informat, Cionca Aurel, şeful de post din comună, numărul acestora este insuficient: „Am avea nevoie de cel puţin încă trei poliţişti. Faţă de anul 2009, în 2010, infracţionalitatea este în creştere. Pot să vă mai spun că ,din păcate, nu avem un serviciu de noapte, chiar dacă necesitatea lui ar fi evidentă”. Postul de Poliţie Jebel este solicitat şi în cazul decesului uneia dintre persoanele internate la spitalului din Jebel, dar şi în cazul în care pacienţii fug din pavilioane.  „Avem o colaborare bună cu personalul din spital.

Suprafaţa pe care se întinde însă acesta este una foarte mare, de 12 ha. Numai în luna august am fost solicitaţi pentru trei cazuri în care pacienţii au fugit din spital. Doi dintre aceştia am reuşit să-i prindem, unul pe raza comunei, unul a fost recuperat de către colegii noştrii din Târgul Jiu, iar din păcate al treilea este încă liber şi a fost dat în urmărire generală” ne-a mai spus Cionca Aurel şeful de post din comuna Jebel.

Spitalul de Psihiatrie şi Măsuri de Siguranţă din Jebel este o instituţie publică cu personalitate juridică, înfiinţată în anul 1962, cu profil unic,de specialitate şi funcţionează cu 405 paturi în sistem pavilionar. Problemele de sănătate cu care se confruntă cei mai mulţi dintre cei internaţi aici sunt: bufeu delirant- halucinator, tentative de suicid, risc suicidar, psihoze cu agitatie psihomotorie, stari de sevraj (alcool, drog), internare in vederea expertizei psihiatrico-legale etc.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !