Trei milioane de euro pentru împăduriri în Timiş

1Comentariu
Trei milioane de euro pentru împăduriri în Timiş
Timişoara – Inspectoratul teritorial Silvic va realiza în perioada următoare operaţiuni de împădurire pe o suprafaţă de 177 de hectare. Proiectul face parte dintr-o iniţiativă mai mare derulată de minister pentru împădurirea României.

Lucrările vor avea loc în zona Uivar, este vorba de 177 de hectare pe care se vor realiza operaţiuni de împădurire. Este o lucrare de mari dimensiuni. Suma alocată este de aproape trei milioane de euro, este pentru prima dată când Timişul beneficiază de la buget de sume în acest scop. Lucrările sunt programate să dureze cel puţin cinci ani”, a declarat Aristotel Vişoiu, şeful Inspectoratului. Lucrările fac parte dintr-un program naţional care se va desfăşura pe parcursul a mai mulţi ani, prevăzut în noul Cod Silvic. Prin aceasta se urmăreşte creşterea suprafeţei împădurite a României, de la 27% cât este în prezent, la cel puţin 31% cât este media europeană. Efortul este unul major şi presupune împădurirea a peste două milioane de hectare de terenuri. „Lucrările efective de plantare vor demara în 2010 – 2011, deocamdată nu avem nici puieţii, trebuie ca aceştia să poată fi folosiţi pentru plantări”, a declarat Istvan Toke, secretar de stat în Ministerul Agriculturii, „mai marele” pădurilor din România. Referitor la problemele legate de exploatarea ilegală a lemnului, Timişul se mândreşte a fi printre fruntaşi dar la capitolul lipsă a furturilor. Dacă în acest an în Timiş s-au confiscat în jur de 1 500 de metri cubi de lemn, în zona Maramureş la un singur control se confiscă şi 5 000 de metri cubi de lemn. Ceva probleme dar nu neapărat legate de furturi au fost în zonele Tormac şi Niţchidorf. Aici, deşi fondul forestier a fost predat de la Romsilva către comisia locală de fond funciar de 18 ani, pădurile nici acum nu au fost efectiv retrocedate. Oamenii au făcut ceva tăieri dar din pădurile care li se cuveneau, deci nu se poate vorbi de un furt efectiv.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor