Tranzacţiile imobiliare nu stagnează în Timiş

8Comentarii
Tranzacţiile imobiliare nu stagnează în Timiş
Datele Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Timiş arată că în judeţ nu prea a fost criză financiară. Conform datelor statistice ale instituţiei, aceasta a operat pe primele zece luni ale anului peste 9 000 de lucrări faţă de cele 7 000 de lucrări în 2007.

În privinţa tranzacţiilor imobiliare, judeţul Timiş se situează pe locul unu la nivel naţional, cu un număr de 29 160 de astfel de operaţiuni, comparativ cu 19 119 anul trecut. Timişul este urmat de Bucureşti cu un număr de 25 958 de tranzacţii efectuate în perioada ianuarie – august 2008. Pe primele zece luni ale anului, OCPI Timiş a eliberat mai mult de 1.000 de documentaţii prin care au fost scoase din circuitul agricol peste 1.200 de hectare de teren. Deci, solicitarea de noi terenuri disponibile pentru construcţii este în continuare ridicată. Ceea ce arată că în Timiş nu prea este criză imobiliară. La capitolul prima înregistrare a imobilelor Timişul se situează în prima jumătate a clasamentului cu un număr de 10.842 de înregistrări, faţă de 4.714 în anul anterior. La Cartea Funciară, cele mai multe solicitări se referă la obţinerea de extrase de carte funciară pentru informare, fiind cerute nu mai puţin de 91.049 de extrase, faţă de 80.000 anul trecut. În general, aceste certificate se solicită exact la efectuarea de tranzacţii, ceea ce dovedeşte din nou că nu prea e criză pe piaţa terenurilor. Din datele OCPI Timiş rezultă că o scădere a tranzacţiilor a fost observată doar undeva în luna iulie, în rest tranzacţiile au fost susţinute. Mai mult, în ultimele două luni se poate observa o creştere a tranzacţiilor.8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor