Transport gratuit pentru elevii si studentii din Republica Moldova pentru ziua alegerilor. Sectie de vot la Timisoara

De Adrian Panduru
10Comentarii
Transport gratuit pentru elevii si studentii din Republica Moldova pentru ziua alegerilor. Sectie de vot la Timisoara
© Tion: Transport gratuit pentru elevii si studentii din Republica Moldova pentru ziua alegerilor
Elevii şi studenţii moldoveni din România care vor vota la alegerile din Republica Moldova în secții electorale de pe teritoriul țării noastre beneficiază de transport gratuit. Guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgență care stabilește acest lucru.

În Timișoara există o comunitate bine închegată de studenți din Republica Moldova. În primul tur al alegerilor, la secția de la Liceul Ion Vidu din Timișoara au votat peste 600 de studenți din Republica Moldova. Urmează turul doi al alegerilor din, unde se vor înfrunta Igor Dodon și Maria Sandu. Pentru studenții sau elevii din Republica Moldova care nu stau în Timișoara (ori în alte localități unde sunt deschise secții de vot), dar doresc să ajungă în urbea de pe Bega (ori în alte localități) pentru a vota, Guvernul României a emis o Ordonanță de Urgență prin care pune la dispoziția acestora bilete gratuite.

Măsura are scopul să asigure posibilitatea cât mai multor tineri din Republica Moldova, aflați la studii în România, să-și exercite dreptul de vot.

Este vorba despre o călătorie gratuită dus-întors, cu tren regio şi interregio, clasa a II–a, în perioada 12 – 13 noiembrie 2016, către şi dinspre localităţile cu secţii de votare de pe teritoriul României, respectiv: Bucureşti, Iaşi, Galaţi, Timişoara, Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Bacău, Suceava, Craiova.

Biletul de călătorie va fi eliberat la casele de bilete ale staţiilor şi agenţiilor de voiaj, pe baza actului de identitate care să ateste calitatea de cetăţean a Republicii Moldova şi a carnetului de elev/student vizat pentru anul şcolar/universitar în curs sau adeverinței eliberate de instituția de educație la care este înscris. Ministerul Transporturilor a transmis o circulară agențiilor de bilete pentru a facilita aplicarea revederilor acestei ordonanțe de urgență.

Este obligatorie procurarea biletului atât pentru dus, cât şi pentru întors, iar călătoria de întoarcere va avea loc în ziua de 13 noiembrie 2016. Pe biletul de călătorie vor fi menţionate numele şi prenumele beneficiarului, CNP-ul, seria şi numărul actului de identitate, calitatea de elev (E) sau student (S).

Contravaloarea biletelor gratuite va fi recuperată de operatorii de transport feroviari de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, până la sfârşitul anului curent.10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor