Tramvaie futuriste la Timişoara!

Tramvaie futuriste la Timişoara!
TIMIŞOARA - Reprezentanţii unui renumit concern francez, axat pe generarea de electricitate şi pe industria feroviară, îşi prezintă în Banat o nouă ofertă de tramvaie futuriste, la 2,5 milioane de euro bucata.

Furnizorul de vehicule feroviare şi-a anunţat intenţia de a participa la licitaţia organizată în prima parte a anului viitor pentru reînnoirea parcului RATT, unde va propune tramvaie de tip Citadis. Un model “în carne şi oase” va fi expus, de luni, în parcarea Iulius Mall.
Potrivit producătorului, tramvaiele Citadis au un consum redus de energie, nivel foarte redus de zgomot, podea joasă, spaţii dedicate pasagerilor în cărucior, carucioarelor pentru copii şi chiar bicicletelor. Noul model este realizat în fabricile de vagoane din La Rochelle, Franţa, sau Barcelona, Spania. Modelul modular al tramvaiului are o lungime cuprinsă între 20 şi 50 de metri şi o lăţime între 2,30 şi 2,65 metri, el putând fi configurat în 700 de variante. Costurile de fabricaţie pentru un model lung de 32 de metri şi o capacitate de 275 de pasageri se ridică la aproximativ 2,5 milioane de euro. Producătorii francezi susţin că acest model poate fi personalizat în funcţie de specificul fiecărui oraş.
Designul, cu tentă futuristă, a suferit mai multe ajustări. Ultima realizare a francezilor pare desprinsă din filmele SF.
Regulament de plasare a anunturilor