Traian Băsescu nu a vrut să folosească o înregistrare cu Geoană făcându-i-se sex oral – Patapievici

61Comentarii
Traian Băsescu nu a vrut să folosească o înregistrare cu Geoană făcându-i-se sex oral – Patapievici

Horia-Roman Patapievici spune, într-un interviu pentru cotidianul spaniol La Vanguardia, că Traian Băsescu a refuzat să folosească împotriva lui Mircea Geoană o înregistrare în care candidatului PSD la prezidenţiale i se făcea sex oral.

Subiectul înregistrării cu Geoană a fost atins în interviu după ce directorul ICR a fost întrebat cu privire la filmuleţul în care Băsescu pare că loveşte un copil. Patapievici le-a spus jurnaliştilor spanioli că nu crede că preşedintele a lovit copilul, ci că doar l-a împins. “Greşeala sa a fost că nu a negat acest lucru imediat. A fost asemănător cu cazul lui Bill Clinton şi sexul oral. Apropo, ştiu din surse sigure că lui Băsescu i-a fost oferită o filmare cu Mircea Geoană făcândui-se sex oral şi a refzat să îl folosească împotriva acestuia. E un om onest, credeţi-mă”, a subliniat Patapievici.

În deschiderea interviului, Patapievici este prezentat de Lavanguardia drept un intelectual “cu pipă, cafea, pisică” şi un birou plin de cărţi. “Directorul activului Institut Cultural Român este unul dintre gânditorii cei mai interesanţi ai ţării, care sprijină fără rezerve un populist precum Traian Băsescu”, scrie cotidianul spaniol.

Directorul ICR este calificat ca fiind de dreapta şi reacţionar, întotdeauna polemic, argumenteele aduse în acest sens fiind scandalul provocat anul trecut de laureata Nobel Herta Müller din cauza faptului că, la un curs ţinut în Germania, Institutul a invitat doi foşti colaboratori ai securităţii şi faptul că a fost contestat din cauza unei unei expoziţii de artă organizată la New York, în care apărea o svastică. ”Băsescu l-a apărat şi l-a menţinut în post”, subliniază La Vanguardia.

“Avem oligarhi, care au un rol dezagreabil. Lupt împotriva lor ca intelectual public. De asta sunt unul dintre intelectualii lui Băsescu. Dar aceşti oligarhi nu sunt mafioţi, se abţin de la a comite crime. În Rusia sau în Bulgaria, sunt ucişi oameni, însă în România, nu. Există un sentiment de reţinere atunci când vine vorba de acte extreme”, a răspuns Patapievici, întrebat dacă imaginea României poate fi definită prin emigranţi, oligarhi şi haos politic.

Horia-Roman Patapievici a mai declarat că nu vrea să fie considerat intelectualul cuiva, ci că este sunt un intelectual public şi liber, care îl sprijină pe preşedinte în lupta sa împotriva oligarhilor şi pentru reforma statului.

Referitor la ideea reducerii numărului de parlamentari Patapievici, spune că problema nu e de a avea una sau două camere, ci controlul mutual de puteri, care este problema Constituţiei. “Practic avem acelaşi număr de parlamentari ca şi SUA, care au aproape 300 de milioane de locuitori. Nu susţin simplificarea prin autoritarism, pentru ca un Cesar să rezolve problemele. Iar parlamentarii români nu respectă regulile. A fi parlamentar înseamnă a avea aces la anumite privilegii iar eu sunt împotriva acestui lucr. Cetăţenia modernă respinge privilegiile”, încheie directorul ICR.

Interviul a fost publicat de Lavanguardia pe 6 decembrie.

Patapievici a remis presei, joi, precizări cu privire la fragmentul respectiv din interviu. “Am pomenit de existenţa acestei casete, fără alte referiri, pentru a sublinia diferenţa dintre atitudinea adversarilor preşedintelui Băsescu, care s-au pretat la falsificarea unei casete pentru a-l compromite, şi atitudinea preşedintelui Băsescu însuşi. În discuţia cu jurnalistul spaniol nu am făcut nici o referire negativă ori derogatorie la adresa d-lui Geoană, aşa că aprecierea domniei sale cum că ‘Patapievici umblă cu porcării’ este gratuită, consecinţă regretabilă a dezinformării. Consider că orice supra-interpretare, ignorând precizările făcute de însuşi jurnalistul spaniol în emailul menţionat, reprezintă o speculaţie în afara adevărului”, a subliniat directorul ICR.  

Jurnalistul Felix Flores, cel care l-a intervievat pe directorul ICR, susţine că Patapievici nu a menţionat existenţa vreunei casete privindu-l Geoană. “El (Patapievici – n.r.) a spus doar că d-lui Băsescu i s-a oferit o astfel de casetă şi a refuzat-o. N-a vorbit despre videocasete – adevărate sau false sau  care există sau nu – ori îndreptate împotriva cuiva, ci despre atitudinea morală a domnului Băsescu”, a preciat Flores.

Purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale Valeriu Turcan a declarat, tot joi, că viaţa intimă a persoanelor nu a prezentat vreun interes pentru candidatul Traian Băsescu  sau pentru staff-ul de campanie, răspunzând astfel la afirmaţiile publicate de un ziar spaniol. “Nici canditatul, nici staff-ul de campanie nu au deţinut o asemenea înregistrare. Viaţa intimă a persoanelor nu a prezentat vreun interes pentru candidatul Traian Băsescu  sau pentru staff-ul de campanie”, a declarat Valeriu Turcan.

Preşedintele Traian Băsescu a spus, pe 4 decembrie, răspunzând unei întrebări, că are o înregistrare compromiţătoare cu Mircea Geoană pe care însă nu o va face publică, ci i-o va înmâna contracandidatului său a doua zi după alegeri. “Discutăm după alegeri!”, a declarat Băsescu la OTV, întrebat de moderator dacă este reală informaţia potrivit căreia ar deţine nişte casete compromiţătoare cu Geoană, pe care nu a vrut să le folosească, în ciuda recomandării staff-ului de campanie.

“Am atenţionat staff-ul meu că, dacă o folosesc (caseta n.r.), anunţ public că îmi retrag candidatura. Vă asigur că luni eu i-o dau lui Mircea Geoană. Este o problemă internă a PSD, ei se filmează unii pe alţii şi pe urmă se vând”, a completat actualul şef al statului.

Sursa: Newsin61Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor