Trădaţi în dragoste, pe bune

Trădaţi în dragoste, pe bune
TIMIŞOARA - Neîncredrea timişorenilor în partenerul de viaţă ori în cel de afaceri îi determină, tot mai des în ultima perioadă, să apeleze la detectivi particulari.

Timişorenii au suspiciuni şi în ceea ce priveşte loialitatea angajaţilor. Patronii se tem să nu fie furaţi de salariaţii lor ori ca aceştia să folosească în interes personal maşina firmei. De asemenea, afaceriştii timişoreni suspectează personalul din subordine că lucrează şi pentru concurenţă. Pentru a lămuri lucrurile, patronii apelează tot mai des la firme de detectivi particulari.

„În ultima perioadă am avut foarte multe solicitări pentru a face investigaţii economice. Patronii vor să vadă dacă angajaţii le sunt loiali, dacă mai lucrează şi pentru concurenţă ori dacă fac afaceri personale”, ne-a spus Mircea Bănescu, patronul agenţiei de detectivi Pro Detective Agency. Printre clienţii lui Bănescu se numără şi mulţi părinţi care îşi urmăresc copiii, în general adolescenţi de 17-18 ani. „Vor să vadă ce anturaj au. Mulţi nu ştiu pe unde umblă copiii lor, de unde au bani, dacă au probleme cu Poliţia”, ne-a povestit şeful detectivilor.

Nu doar puştii sunt filaţi de profesionişti. În vizorul detectivilor intră şi soţiile ori soţii bănuiţi de infidelitate, iar dovezile adunate de aceştia sunt folosite la partaj. „La procese se acceptă probele întrucât o firmă de detectivi este autorizată prin lege să obţină poze şi înregistrări audio ori video”, susţine Mircea Bănescu. Discreţia celor care apelează la detectivi este foarte importantă, însă clienţii nu conştientizează întotdeauna acest lucru. Astfel, în timpul unei certe, soţia i-a strigat în gura mare soţului: „vezi că am pus pe cineva pe urmele tale!” şi astfel investigaţia s-a dus pe apa Sâmbetei.

Oricum, spune Bănescu, în timp ce o persoană este urmărită, detectivii şi maşinile pe care aceştia le folosesc se schimbă frecvent, astfel că „subiectul” nu are cum să îşi dea seama că este filat. „Am avut investigaţii care au durat şi o lună. La o firmă mare din oraş se furau din produsele care se comercializau şi nu se putea descoperi sub nicio formă hoţul, deşi erau camere de luat vederi. Am infiltrat un om de-al nostru acolo, care s-a angajat pur şi simplu, fiind sub acoperire. Abia după o lună a descoperit cum se sustrăgea marfa: nu erau facturate produsele care plecau din depozit. După rezolvarea cazului, le-am sugerat cum să îşi supravegheze afacerea”, ne-a spus Bănescu.

Detectivii lui pot face înregistrări video cu camere ascunse ori reportofoane, dar numai cu consimţământul persoanei care solicită o investigaţie şi în limitele legii. „La firmă sunt opt detectivi, unii foşti poliţişti, iar ceilalţi au urmat un curs de profil. Acum doi ani, când am deschis firma, m-am gândit că este o afacere de viitor. Din păcate, lumea ne identifică de multe ori cu detectivii de la emisiunile <<Trădaţi în dragoste>> şi <<Test de fidelitate>> ceea ce ne aduce deservicii. În general, preţul unei ore de urmărire este de 50-60 de lei, dar variază în funcţie de perioada de investigaţii, depinde dacă e noapte sau sunt sărbători sau subiectul se deplasează în afara localităţii”, ne-a informat detectivul-şef.

El atrage atenţia că unii apelează la firma sa când deja este prea târziu şi nu prea se mai poate face mare lucru. „Mulţi vin după ce au dost înşelaţi. Am avut recent un caz al unui patron căruia i s-a plătit cu bilete la ordin falsificate şi ne-am plimbat după cel care l-a înşelat prin toată ţara, însă nu l-am găsit. Oamenii ar trebui să vină înainte la noi, nu după ce au luat <<ţeapă>>, mai ales că există o bază de date cu firme ţepare care acţionează în Timişoara şi în zona de vest”, a precizat Mircea Bănescu. De câteva ori, el i-a ajutat pe detectivii italieni să dea de urma amantelor locuitorilor din Peninsulă, veniţi aici cu afaceri şi suspectaţi că sunt infideli.

Diana Lupulescu
diana.lupulescu@informmedia.ro0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor