Tot ce trebuie sa stiti pentru a va bransa la noile retele de apa si canalizare din Timis

De Roxana Deaconescu
Tot ce trebuie sa stiti pentru a va bransa la noile retele de apa si canalizare din Timis
© Tion: Tot ce trebuie sa stiti pentru a va bransa la noile retele de apa si canalizare din Timis
Mai multe localități din Timiș au sistem de apă și canalizare nou sau modernizat, în urma unei investiții făcută de Aquatim cu fonduri europene. Timișenii au nevoie însă de un dosar complet dacă vor să se racordeze la noile rețele.

Potrivit oficialilor Aquatim, s-au investit foarte mulți bani în Timișoara, în Sânnicolau Mare, în Jimbolia, Buziaș, Făget, Deta, Sânmihaiu Român, Utvin, Săcălaz, Recaș, Ciacova și Gătaia, unde au fost extinse rețelele de alimentare cu apă și de canalizare. Lucrările au inclusiv și execuția branșamentelor de apă potabilă și a racordurilor de canalizare necesare pentru conectarea imobilelor la noile rețele.

Condiția pe care trebuie să o îndeplinească locuitorii imobilelor de pe străzile pe care au fost extinse aceste rețele pentru a beneficia de serviciile centralizate de alimentare cu apă și de canalizare este să încheie un Contract de furnizare a serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare cu societatea Aquatim. Pentru încheierea acestui contract este necesară eliberarea unui Aviz tehnic de branșare și/sau racordare (după caz) emis de către Serviciul tehnic al Aquatim.

Obținerea avizului tehnic de branșare și/sau racordare se face în baza depunerii unui dosar, care trebuie să cuprindă următoarele documente: o cerere tipizată completată și semnată, actul de proprietate al imobilului (extrasul de Carte Funciară – individual şi colectiv și/sau contractul de vânzare-cumpărare) și o copie după actul de identitate. Cererea tipizată poate fi descărcată online de pe site-ul aquatim.ro, la secțiunea Clienți/Avize tehnice.

„Locuitorii din Timișoara care doresc să obțină avizul tehnic pot depune dosarul documentației la registratura Aquatim, de pe strada Gheorghe Lazăr nr. 11 A, sau la Serviciul tehnic situat pe strada Treboniu Laurean nr. 7A. Locuitorii din celelalte localități pot depune dosarul la sediul sucursalei de care aparțin, la registratura primăriei din localitate sau să-l înmâneze operatorilor de teren ai Aquatim”, transmit reprezentanții societății de apă și canal.

După ce se eliberează Avizul tehnic, toți cei care au depus dosare urmează să fie contactați telefonic sau prin e-mail, pentru a se prezenta la Biroul Contracte al Aquatim, pe strada Treboniu Laurean nr. 7A, unde vor semna Contractul de furnizare a serviciului de alimentare cu apă și de canalizare.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor