Tot ce mişcă e vizibil pe Rompos

2Comentarii
Tot ce mişcă e vizibil pe Rompos
Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară a reuşit să pună la punct, cu sprijin european prin intermediul Programului PHARE, un program prin care poziţia oricărui obiect din România va putea fi determinată cu o precizie de ordinul centimetrilor.

Aceasta au şi încercat ieri să ne demonstreze specialiştii de la Cadastru, la Centrul Regional de Afaceri. Proiectul ROMPOS – Sistemul românesc de determinare a poziţiei, foloseşte sistemele globale de navigaţie prin sateliţi GNSS – Global Navigation Satellite System, ceva asemănător „fratelui” mult mai bine cunoscut, banalul GPS. Sistemul Rompos va include trei servicii: DGNSS – Differential Global Navigation Satellite System, RTK – Real Time Kinematic şi Geo – Geodetic. Primele două asigură datele necesare poziţionării de precizie în timp real iar cel de-al treilea asigură poziţionarea în mod postprocesare. Rompos se bazează pe o reţea de peste 50 de staţii GNSS permanent interconectate, care furnizează înregistrări oferite de mai multe reţele de sateliţi: GPS, Glonass şi, în viitor, Galileo, sistemul european de sateliţi. Serviciile extrem de performante oferite de Rompos sunt utile mai ales în domeniul geodeziei, a cadastrului, fotogrametriei, topografiei, cartografierii, GIS – sisteme informatice geografice dar şi în alte activităţi în care se doreşte determinarea cu precizie a poziţiei pe baza sistemelor de navigaţie prin satelit. În plus, serviciile Rompos se pot aplica cu mare succes în domeniul navigaţiei terestre, maritime şi fluviale, în managementul dezastrelor, în punerea în practică a serviciilor de căutare şi salvare, meteorologie. Rompos este rezultatul participării României la un proiect european de implementare a unui serviciu de poziţionare standardiuzat, denumit EUPOS – European, Position Determination System. Cei interesaţi pot descoperi mai multe informaţii legate de sistemul prezentat la Centrul de Afaceri, pe adresa www.rompos.ro2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor