Tornada din SUA a facut 22 de victime

Reactualizat la:
Tornada abătută în noaptea de sâmbătă spre duminică asupra statului american Indiana a provocat moartea a cel puţin 22 de persoane.

Noul bilanţ a fost anunţat azi-dimineaţă. Autorităţile locale au precizat că şi numărul răniţilor a crescut de la 160 la 230. Tornada s-a transformat astfel în cel mai grav astfel de fenomen meteorologic din ultimii şapte ani din Statele Unite.

Uriaşa vijelie a lăsat în urmă un adevărat dezastru. Echipele de intervenţie au fost nevoite să caute ore în şir posibili supravieţuitori printre dărâmături. Directorul Serviciilor pentru situaţii de urgenţă a declarat că tornada a lovit în plină noapte, în timp ce localnicii dormeau.

Pâlnia gigantică s-a format în districtul Henderson, din Kentucky, a traversat apoi râul Ohio şi a lovit un parc de rulote de lângă Evansville, înainte de a se îndrepta spre districtul Warrick din Indiana. 100 dintre cele 320 de rulote au fost distruse.

Zona afectată se întinde pe o suprafaţă de 35 de kilometri pătraţi. Cele mai violente tornade s-a produs în 1974, când într-o singură zi au murit 47 de persoane.
Regulament de plasare a anunturilor