Tolba plina pentru cei mai mici timisoreni, de ziua lor!

De Cosmin Tinta
Tolba plina pentru cei mai mici timisoreni, de ziua lor!
© TION - Tolba plina pentru cei mai mici timisoreni, de ziua lor!
Merlin şi-a umplut tolba cu povesti de ziua celor mici! Sărbătoarea începe la teatrul timișorean încă din ultima zi a lui mai, odată cu premiera piesei Inimă de piatră, o poveste despre cum să-ți asculți inima și să nu te lași tentat de iluziile înșelătoare.


Posibilitatea alegerii îi aparține lui Peter Munk. O inimă vie, veselă, sau o inimă moartă, de piatră. Dragoste, înțelegere, compasiune, cinste, la schimb cu averea, banii, răutatea și lipsa de inimă… Tânărul cărbunar pleacă în pădure în căutarea Omulețului de Sticlă, ce îndeplinește trei dorințe celor născuți duminica la amiază.

Fiind unul dintre norocoși, Peter reușește să-l invoce, printr-o vrajă care i-a rămas în memorie, încă din copilărie. Omulețul de Sticlă îi îndeplinește dorințele tânărului Peter, însă acesta rămâne în curând fără bogățiile cerute. Atunci cere ajutor unui alt personaj, Mihail Uriașul. Însă prețul cerut de acesta e foarte mare: inima sa, pe care Mihail Uriașul o înlocuiește cu o inimă de piatră.

Transformarea lui Peter Munk e evidentă. Nimic nu-l mai bucură, ba din contră, devine avar și crud, chiar cu familia sa. Din fericire, Peter Munk regretă alegerea făcută și se căiește, iar Omulețul de Sticlă îl povățuiește cum să-și recupereze inima.

Dar reușita acestui fapt ține doar de curajul și tăria de caracter a personajului. „Am fost bogat când eram sărac, cu o inimă vie, fierbinte”, pare să concentreze toată înțelepciunea dobândită de Peter Munk în evoluția sa. Toate bogățiile lumii nu mai reușesc să-l bucure, pentru că are drept inimă un pietroi rece. Își va învăța Peter Munk, până la final, lecția? Va învăța el ce este important ? Cum se va termina aventura cărbunarului Peter Munk, oscilând între povețele lui Mihail Uriașul și ale Omulețului de Sticlă, veți afla urmărind spectacolul, duminică, de la ora 11:00.

De 1 Iunie, artiștii de la Merlin îi așteaptă pe cei mici în parcul dedicat acestora, cu două spectacole! În spațiul special amenajat în apropierea intrării dinspre Prefectură, prima poveste ce va prinde viața în Parcul Copiilor este Petrică și lupul. Spectacolul este rezultatul unei colaborări cu Filarmonica Banatul și promite să fie unul desăvârșit! Cei mici sunt așteptați la scena de la ora 16:00.

Două ore mai târziu, în apropierea intrării dinspre podul Michelangelo, micuții sunt așteptați cu un alt spectacol… Este vorba despre Exercițiu Shakespeare, un spectacol – premieră al Cercului de actorie „Ucenicii lui Merlin”! Surprizele nu vor întârzia să apară… Întreaga ultimă lună a actualei stagiuni va fi una plina! Prima duminică a lui iunie le dă celor cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani din nou ocazia să afle câtă greutate se află într-o Inima de piatră, de la ora 11:00. De la aceeași ora, pe 14 iunie micuții sunt așteptați la Ursul păcălit de vulpe, pe 21 iunie la Capra cu trei iezi, iar pe 28 iunie la Croitorașul cel Viteaz. Și nici vacanța nu va fi una lipsită de povești, veți vedea…0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !