Toamna se numara televizoarele sau frigiderele vechi. Arunca-le si castigi altele noi!

De Roxana Deaconescu
5Comentarii
Toamna se numara televizoarele sau frigiderele vechi. Arunca-le si castigi altele noi!
Ai un televizor, o mașină de spălat sau un frigider vechi pe acasă? Ori orice deșeu din echipament electric sau electronic? Poți scăpa de ele și, în același timp, poți câștiga premii! Primăria Timișoara continuă campania de reciclare începută în parteneriat cu RoRec, Asociația Română pentru Reciclare.

Vor fi două acțiuni pe tot parcursul lunii octombrie, în cadrul campaniei „Locul deșeurilor nu este în casă. Trimite-le la plimbare!”. Timișorenii care locuiesc în nordul orașului pot arunca gunoaiele începând de sâmbătă, 15 octombrie, la mai multe puncte de colectare, iar cei din sudul orașului începând de sâmbătă, 22 octombrie.

„Sâmbătă, 15 octombrie, începând cu ora 10, vor fi deschise punctele de colectare în cartierele timișorene situate la nord față de Bega, iar în data de 22 octombrie, la aceeași oră, cele din cartierele timișorene situate la sud față de Bega. Toți locuitorii sunt așteptați să depună aparatura electrică și electronică veche sau defectă la punctele provizorii de colectare”, transmite viceprimarul Dan Diaconu.

Dacă deșeurile sunt voluminoase, atunci organizatorii se vor deplasa la casele timișorenilor pentru a le prelua. Atenție însă! Se fac programări, așa că dacă aveți echipamente electrice sau electronice pe care nu le puteți transporta la un punct de colectare, va trebui să vă programați la numerele de telefon 0751.302.114 sau 0800.444.800, de luni până sâmbătă, între orele 9-18.

În fiecare zonă a orașului vor fi deschise puncte de colectare, majoritatea în școli sau licee. Colectarea efectivă se face între orele 10-17, la fiecare punct urmând să fie organizat un grup de voluntari care să dea o mână de ajutor.

Ca în fiecare an, toți cei care aruncă DEEE-uri pot participa la o tombolă cu premii și vor avea șansa să câștige frigidere, cuptoare cu microunde, aspiratoare, cafetiere, mixere și altele.

„Toţi deponenţii vor putea participa la o tombolă cu premii şi vor avea şansa să câştige unul dintre cele 32 de premii constând în aparate electronice şi electrocasnice: două frigidere, două cuptoare cu microunde, două aspiratoare, șase fiare de călcat, opt cafetiere, patru mixere şi opt polizoare unghiulare. Tombola şi premierea elevilor voluntari vor avea loc pe data de 24 octombrie 2016, începând cu ora 10.30, în Sala de Consiliu a Primăriei Timişoara”, mai spun organizatorii.

Punctele de colectare de la nord de Bega (din 15 octombrie): Școala Gen. Nr. 7 de pe Ion Ionescu de la Brad, Grădinița PP 24 de pe str. Măslinului nr. 7/9 din Blașcovici, Grădinița PP 20 de pe str. Irlandei nr. 53 din Lipovei, Școala Gen. 19 de pe Bd. Cetății nr. 24, Școala Gen. 24 de pe str. Brândușei nr. 7, Colegiul Național C.D. Loga de pe bulevardul cu același nume, Școala Gen. 16 de pe str. București nr. 11 din zona Tipografilor, Școala Gen. 21 de pe Bd. Simion Bărnuțiu nr. 9, Grădinița PP 4 de pe str. C.A. Rosetti nr. 6 din Ronaț, Școala Gen. 18 de pe str. Amforei nr. 6 din zona Dacia și Liceul Teoretic Nikolaus Lenau de pe Intrarea Doinei nr. 2 din zona Oituz.

Punctele de colectare de la sud de Bega (din 22 octombrie): Grupul Școlar Industrial de Transporturi Auto de pe str. Ardealul nr. 1 din Freidorf, Școala Gen. 12 de pe Bd. Regele Carol I nr. 17 din Iosefin, Școala Gen. 15 de pe str. Chișodei nr. 1 din Steaua-Fratelia, Școala Gen. 6 de pe str. Vulturilor nr. 89 din Șagului, Școala Gen. 27 de pe Aleea Gorniștilor nr. 3 din Șagului, Școala Gen. 25 de pe str. Cosminului nr. 42 din Girocului, Școala Gen. 30 de pe str. Aștrilor nr. 13 din Soarelui, Școala Gen. 4 de pe str. Jules Verne nr. 64 din cartierul Plopi, parcarea Stadionului Dan Păltinișanu, Grădinița PP 16 de pe str. Abrud nr. 19 din Piața Traian și Grădinița PP 14 de pe str. Alexandru Odobescu nr. 56A din zona Odobescu.

Informații suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0256.408.366 sau pe site-ul rorec.ro.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor