Toamna la Istanbul – o experienta unica

Reactualizat la:
Toamna la Istanbul – o experienta unica

ADVERTORIAL. Ultramarin Timișoara vă propune un city-break de poveste în orașul situat pe două continente.

Fascinantul Istanbul (Constantinopole sau Byzantium) este locul unde se întâlnesc două continente: Europa şi Asia, dar şi două istorii şi culturi: cea grecească, iar mai apoi cea turcească – un oraş cosmopolit, punct de întâlnire al Apusului cu Orientul. Cu o populație de peste 18 milioane de locuitori, Istanbulul este principalul centru financiar, comercial și cultural al Turciei.

La mijlocul lunii septembrie, Istanbulul se transformă într-o feerie orientală, un loc al culorilor neasemuite, al aromelor nebănuite, al unor apusuri de soare tocmai potrivite cu aerul vechi și, totuși, modern al orașului. Perioada este tocmai potrivită pentru o escapadă de neuitat în care să vizităm cele mai impresionante monumente ale civilizaţiilor ce şi-au pus amprenta asupra acestui incredibil oraş.

Pentru că ne place nespus de mult la Istanbul, a devenit aproape o tradiție să ne petrecem un weekend prelungit acolo, toamnă și primăvară, mai ales că avem zbor direct de la Belgrad, foarte aproape de granița vestică a României.

Vă invităm, așadar, într-un week-end în care să (re)descoperim impresionantul Istanbul. Plecarea este în 13 septembrie. Vom ajunge la Istanbul în jurul prânzului, aşa că rămâne întreaga după-amiază pentru o primă impresie despre oraş: puteți face o plimbare cu însoţitorul de grup în care să vizitați Moscheea Suleymaniye, construită de către Suleyman Magnificul, între anii 1550-1589, iar apoi vă puteți pierde pașii prin Marele Bazar, care atrage turiști din toata lumea și sute de mii de vizitatori pe zi si unde puteți descoperi comercianți de antichități, bijutieri, tăbăcari sau vânzători de covoare.

O experiență… culturală în Marele Bazar

Marele Bazar sau Bazarul Vechi este o construcţie uluitoare, un labirint de alei acoperite, prin care se înşiruie peste 4000 de magazine – un orăşel în miniatură, făcut numai din prăvălii. Acestea sunt grupate în funcţie de profilul lor: magazinele de bijuterii într-o anumită zonă a bazarului, magazinele de covoare în alta, argintăria la un loc, mătăsurile, dulciurile, pielăria, încălţămintea – toate au spații bine delimitate. Nu mai rămâne decât să negociaţi cu vânzătorii, pentru care târguiala este un aspect obligatoriu al comerţului, indiferent cât de mare sau de mică este valoarea achiziţiei.

În cea de a doua zi, vă propunem să vizitați Moscheea Albastră, aflată faţă în faţă cu Catedrala Sfânta Sofia. Frumoasa Moschee a fost construită între anii 1609 – 1616, în timpul domniei sultanului Ahmed I, în stilul islamic, clasic otoman şi este una dintre cele mai impresionante monumente din lume. Aceasta este unica moschee din Turcia construită cu şase minarete. Datorită plăcilor albastre ce decorează pereţii interiori, moscheea este cunoscută drept Moscheea Albastră.

Catedrala Sf. Sofia Biserica Sfintei Înțelepciuni – una dintre cele mai mari minuni ale arhitecturii, a fost construită în forma sa actuală în anul 536 de Împăratul Iustinian şi este recunoscută mondial drept una dintre cele mai mari şi impresionante clădiri din lume.

Palatul Topkapi (simbol al Imperiului Otoman), care se află între Cornul de Aur şi Marea Marmara, oferă o panoramă superbă asupra Strâmtorii Bosfor. Acesta este unul dintre obiectivele majore care impresionează atât datorită amplasamentului său pitoresc, cât și pentru bogăția istorică pe care o ascunde.

Vă recomandăm să nu rataţi o croazieră pe Bosfor! Această excursie tradiţională cu barca de-a lungul ţărmului vă permite să admirați o multitudine de vile din lemn, palate de marmură, cetăţi şi mici sate de pescari. Veţi trece pe lângă magnificul Palat Dolmabahce şi apoi pe lângă parcurile și pavilioanele imperiale ale palatului Yildiz.

Vă spunem doar atât: un city-break la Istanbul este o experiență unică, de neratat, mai ales în anotimpul celor mai frumoase culori: toamna. Dacă ați fost deja, vă așteptăm să (re)descoperim împreună locuri fascinante în orașul situat pe două continente.

Pentru detalii și rezervări, vă invităm să accesați acest link: https://www.ultramarintm.ro/oferta/istanbul.

(43628)0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor