Toacă banii degeaba!

Toacă banii degeaba!
Toacă banii degeaba!
TIMIŞ – Cheltuiesc fără rost banii timişenilor!Funcţionarii din primăriile judeţului au aflat, prin intermediul liderului de sindicat din administraţia locală, că pot primi 25% în plus la salariu din bugetul local datorită unui spor de dispozitiv.

Funcţionarii din primăriile judeţului au aflat, prin intermediul liderului de sindicat din administraţia locală, Tiberiu Negrei, că pot primi 25% în plus la salariu din bugetul local datorită unui spor de dispozitiv. Un sfert de leafă în plus ar însemna ca funcţionarii publici şi personalul contractual să fie la dispoziţia cetăţenilor oricând, mai ales dacă se întâmplă vreo nenorocire. Numai că lucrurile nu se petrec aşa.

Colonelul Mihai Benga, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, a declarat că avertizările meteo care vin după ora 16 nu mai ajung la cei în drept pentru că la această oră programul funcţionarilor ia sfârşit. „Comitetele locale pentru apărare împotriva inundaţiilor nu sunt actualizate. Primăriile se închid la ora 16, iar avertizările meteo, de cod galben sau portocaliu, trimise după această oră nu mai ajung la primar”, se plânge Benga. Iar dacă avertizările nu ajung la edili, acesta nu are cum să le transmită mai departe localnicilor. În caz de inundaţii, oamenii nu pot fi anunţaţi să fugă din calea apelor. De asemenea, Benga atrage atenţia că multe primării nu au contracte cu voluntari care să acţioneze în situaţii de urgenţă. „Avem cea mai mică rată de participare la pregătiri pentru situaţii de urgenţă”, a declarat Benga.

Diana Lupulescu

diana.lupulescu@informmedia.ro

0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !