TMK Reşiţa este la limită

8Comentarii
TMK Reşiţa este la limită
REŞIŢA – Reducerea poluării este unul dintre obiectivele principale ale conducerii uzinei.

Uzina reşiţeană a fost unul dintre cei mai mari poluatori ai municipiului. Acum însă, după investiţiile grupului TMK, emisiile în atmosferă se încadrează exact sub limitele prevăzute de legislaţia în domeniul mediului, când vine vorba despre emisiile de pulberi în suspensie sau în cazul imisiilor de pulberi în suspensie.

Limita este cu mult depăşită în cazul poluării fonice, TMK depăşind aici cu 10–20 de dB. Pentru rezolvarea acestei situaţii se vor monta panouri fonoabsorbante la limita de sud a oţelăriei, panouri în valoare de 780.000 de lei.

De exemplu în cazul emisiilor de pulberi în suspensie concentraţia măsurată la uzina din centrul municipiului varia între 0,3 şi 0,49, în timp ce limita maximă admisă este de 0,5, de valori asemănătoare putem vorbi şi în cazul emisiilor de pulberi în suspensie, între 0,3 şi 0,49 arată măsurătorile, iar maxima admisă este 0,5.

Sursele de poluare ale uzinei sunt emisii difuze şi fugitive sau emisii din surse fixe. Principalul „vinovat“ fiind cuptorul electric, în special în perioada de încărcare cu materii prime. Pentru reducerea emisiilor în aer uzina a trebuit să îndeplinească mai multe obiective printre care scoaterea din funcţiune a LDS, executarea de lucrări de reparaţii la clădirea halei cuptorului electric sau realizarea unei perdele de vegetaţie în zona de incidenţă a platformei industriale cu zonele de locuit, a fost realizată prin plantarea a 7.000 de puieţi.

Totuşi, există un domeniu în care uzina nu se încadrează în limita admisă de lege şi anume poluarea fonică, care în medie este cu 10–20 dB mai mare decât limita admisă.

Sursa majoră de poluare sonoră oţelăria electrică, la care se adaugă compresoarele şi ventilatoarele de aer, podurile rulante sau mijloacele auto.

„Pentru soluţionarea acestei probleme se vor monta panouri fonoabsorbante. Este vorba despre o investiţie în valoare de 780.000 lei“, ne-a informat ing. Aurora Ioan, şef serviciu AQ-M TMK Reşiţa.

Anca Preda

anca.preda@informmedia.ro8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor