Tinerii supradotaţi vor fi trataţi diferenţiat

Tinerii supradotaţi vor fi trataţi diferenţiat
ORADEA – Propunerea legislativă privind educaţia tinerilor supradotaţi, capabili de performanţe înalte, iniţiată de deputatul bihorean Eduard Hellvig împreună cu alţi şapte parlamentari conservatori, a primit aviz favorabil din partea Guvernului, ne-a anunţat cabinetul parlamentar al deputatului.

„Consider că este o lege foarte importantă pentru societatea românească. Avem datoria morală de a oferi acelor tineri capabili de performanţe înalte şansa de a se dezvolta la potenţialul maxim, aici, în ţară. Mai mult, avem obligaţia de a crea cadrul în care să-şi aducă contribuţia în mod substanţial la modernizarea României europene”, a declarat Hellvig.

Educaţie specifică

Legea urmăreşte să promoveze şi să garanteze dreptul la o educaţie diferenţiată. Astfel, s-ar crea un cadru legislativ şi tehnico-logistic pentru formarea de elite profesionale în toate domeniile de activitate, prin intermediul educaţiei diferenţiate ca şi ansamblu de programe educaţionale formale, non-formale şi informale, adecvate dezvoltării segmentului de populaţie reprezentat de tinerii supradotaţi, capabili de performanţă înaltă, caracterizat prin nevoi particulare, în centre specializate, publice sau private, prin intermediul claselor specializate, a şcolilor de week-end, a taberelor de instruire, a şcolilor de vară şi a programelor de învăţământ la distanţă sau prin alte forme.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor