Tinerii medici care au trecut de examenul de rezidentiat isi pot alege repartizarea la orice spital din tara

De Marcel Hoster
1Comentariu
Tinerii medici care au trecut de examenul de rezidentiat isi pot alege repartizarea la orice spital din tara
Sistemul de repartizare a viitorilor medici, care promovează examenul de rezidenţiat, se va face într-un nou sistem informatizat. Astfel, în urma îmbunătăţirii, rezidenții vor putea să aplice pentru orice post din orice spital din România.


Desfăşurat în urmă cu o săptămână, concursul naţional de rezidenţiat are din acest an un nou mod de repartizare a candidaţilor. Tinerii medici care au trecut cu brio de acest examen pot acum să aleagă mai uşor un post pe care să îşi desfăşoare, în continuare, activitatea medicală. Mai precis, ei vor putea să aplice pentru orice post disponibil în orice unitate medicală din ţară, aceasta în urma implementării unui nou sistem informatic, realizat prin intermediul activităţii celor din echipa GovITHUB, constituită pe lângă Executiv pentru a ajuta la dezvoltarea administraţiei şi eliminarea birocraţiei. Sistemul a primit o actualizare de arhitectură și interfaţă de afişare.

Ministerul Sănătății a actualizat anul acesta metodologia concursului naţional de intrare în rezidențiat pe post şi pe loc în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie. Astfel, din noiembrie 2016, se face o singură clasificare naţională pentru fiecare domeniu, iar medicii rezidenți pot alege, în funcție de punctajul obținut, oricare loc sau post dintre cele scoase la concurs la nivel național. Până în prezent, rezidenții susţineau concursul într-unul din cele 6 centre universitare în care se organiza concursul şi puteau opta doar pentru locurile și posturile disponibile în centrul de concurs si centrul arondat acestuia.
Acest lucru a fost posibil printr-o actualizare de interfaţă şi de arhitectură a sistemului informatic de repartizare a rezidenților folosit de către Ministerul Sănătății.

Astfel, sistemul informatic a putut transmite concomitent procesul de repartizare către toate centrele universitare, precum și opțiunile candidaților și a permis actualizarea în mod automat a tuturor locurile/posturile rămase, la nivel național, pentru a asigura tranparența procesului.

Ca urmare a colaborării dintre Ministerul Sănătății şi GovITHub, candidaţii au putut beneficia de o metodă clară şi eficientă de prezentare a informaţiilor, fapt ce a facilitat procesul de selecţie și de repartizare.

Ministerul Sănătăţii a fost beneficiarul direct al acestei actualizări a sistemului informatic. Pe lângă acesta, beneficiarii indirecţi sunt centrele universitare din Arad, Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Galați, Iaşi, Oradea, Sibiu, Târgu Mureș, Timişoara, cât și cei 5.757 candidaţi, din care 3.728 au fost declaraţi eligibili.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor