„Tinerii iubesc muzica folk“

1Comentariu
„Tinerii iubesc muzica folk“
CARANSEBEŞ – Iar acesta este un motiv de mare bucurie pentru Ducu Bertzi. Cunoscutul interpret de folk a răspuns recent la întrebările adresate de ziarul Timpul.

Timpul: Cum a fost întâlnirea cu publicul din Caransebeş? Cum vi s-a părut atmosfera creată de public la spectacolul pe care l-aţi susţinut aici?

Ducu Bertzi: A fost o întâlnire plăcută, m-am simţit foarte bine. Mă bucur că am putut veni în Caransebeş. Publicul ne-a primit foarte bine pe mine şi pe Marius Baţu, bunul meu coleg şi prieten, alături de care am cântat în această seară. A fost frumos.

Timpul: Ducu Bertzi, un om care colindă lumea cu o chitară-n mână. Unde se simte sufletul dv. cel mai bine?

D. B.: Întotdeauna sufletul meu se simte bine acasă, în România. Aici e cel mai frumos. Nicăieri în lume nu e mai bine decât acasă.

Timpul: Reprezentaţi un gen muzical altfel decât mult prea zgomotoasa muzică produsă în prezent. Cum primesc tinerii muzica folk?

D. B.: Din fericire pentru noi, e o bucurie să vedem că tinerii iubesc muzica folk. Vin la spectacolele de folk, au învăţat cântecele chiar dacă multe dintre ele au fost scrise atunci când majoritatea nici nu erau născuţi. Pentru noi, acest lucru este foarte plăcut şi ne bucură mult.

Timpul: Se regăseşte sufletul omului în folk?

D. B.: Absolut. S-a regăsit întotdeauna şi tot timpul se va regăsi omul într-o muzică şi o poezie care e aproape de sufletul lui. Mult mai aproape decât toate celelalte lucruri care înseamnă mult zgomot.

Timpul: Credeţi că poezia autohtonă, contemporană, mai poate servi folk-ului ca sursă de inspiraţie?

D. B.: Da, sigur. Este fără îndoială o sursă de inspiraţie pentru folk. Şi va rămâne aşa pentru că s-au scris lucruri frumoase. De exemplu, piesa mea „De mii de ori“, am făcut-o după versurile poetului Dinu Olăraşu, cel care este şi cântăreţ de folk. Se fac încă lucruri minunate, se scrie încă poezie adevărată.

Timpul: Ce s-ar întâmpla dacă într-o zi nu aţi mai putea cânta?

D. B.: Pentru mine, acea zi ar fi una foarte tristă. E o zi pe care nu vreau să ajung vreodată s-o trăiesc.

Timpul: Dacă n-aţi fi fost artist, ce credeţi că aţi fi făcut?

D. B.: Nu ştiu. E greu de spus. Nu mă văd făcând altceva. Poate totuşi m-aş fi făcut ziarist.

Timpul: Pe unde va mai cânta Ducu Bertzi?

D. B.: Peste tot, sunt numai pe drumuri tot timpul. Dar asta e bine, înseamnă că lumea are nevoie de mine şi asta mă bucură.

Timpul: Ce ne pregătiţi pe linie discografică?

D. B.: Pregătesc un DVD pe care voi înregistra un concert. Este vorba despre un concert susţinut la Teatrul Naţional împreună cu regretatul Florian Pittiş şi Marius Baţu. La asta lucrez în prezent.

Timpul: În încheiere, câteva cuvinte pentru publicul dv. din Caransebeş şi de pretutindeni.

D. B.: Publicul din Caransebeş să nu uite că muzica folk este cea mai apropiată de suflet şi să ne iubească şi de acum încolo. Şi noi îi vom iubi pe cei care ne ascultă muzica la fel de mult cât ne iubesc ei.

Carte de vizită:

Ducu Bertzi

Data şi locul naşterii: 21 septembrie 1955, Sighetu Marmaţiei.

Stare civilă: căsătorit, doi copii.

Activitate: interpret folk din 1973.

Ionel Ivaşcu

ionel.ivascu@informmedia.ro1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor