Tinerii dornici de studentie sunt asteptati la cea de a doua sesiune de admitere la universitatile din Timisoara

De M. Hoster
Reactualizat la:
Tinerii dornici de studentie sunt asteptati la cea de a doua sesiune de admitere la universitatile din Timisoara
Tinerii dornici de studentie sunt asteptati la cea de a doua sesiune de admitere la universitatile din Timisoara
Tinerii dornici să studieze la facultate au în aceste zile posibilitatea să participe la cea de a doua sesiune de înscriere la universităţi. La Universitatea Politehnica locuri sunt destule, mult mai multe la studiile fără taxă, dar şi la cele cu plată. La Universitatea de Vest situaţia este puţin diferită, majoritatea locurilor bugetate au fost deja alocate, dar mai sunt disponibile peste 2000 de locuri la taxă.

„Pentru sesiunea de toamna Universitatea de Vest Timişoara a scos la concurs 227 locuri bugetate, plus peste 2000 de locuri cu taxă. În cea mai mare parte, la facultăţile „cu cerere” locurile au fost deja alocate în sesiunea de vară. Mai sunt libere pentru admiterea în anul universitar 2012 – 2013 locuri bugetate la Facultatea de Litere, la mai multe specializări, la Secţia de Chimie Informatică, la Chimia mediului, dar şi la Finanţe Bănci cursuri susţinute în limba engleză, Management în limba franceza, la Educaţie Fizică şi Sport, la Teologie sau Matematică”, am aflat de la Florin Jurcă, purtător de cuvânt al Universităţii de Vest Timişoara.

Pentru cei care nu au reuşit să prindă un loc bugetat mai au la dispoziţie cele cu taxe, iar la UVT sunt disponibile peste 2000 de asemenea posturi. În continuare selecţia se face pe bază de dosare, cu precizarea că există anumite specializări unde se cer aptitudini speciale: specializările în limbi străine, la Educaţie Fizică, Muzică, Arte. Se ia în considerare media la bacalaureat, iar la anumite facultăţi se ia în considerare şi nota de la o probă a bacalaureatului. „Nu se iau în calcul notele obţinute în liceu”, a mai precizat Florin Jurcă.

În comparaţie cu anul precedent numărul de locuri oferite per total an este acelaşi. Diferenţa este că în acest an mult mai multe locuri au fost deja acoperite din sesiunea de vară, diferit faţă de anul precedent, atunci când în toamnă erau mai multe locuri disponibile. Se pare că dificultatea sporită a bacalaureatului a contat, calitatea studenţilor fiind mai ridicată

La Universitatea Politehnica Timişoara situaţia este puţin diferită faţă de „colega” de la Vest. Numărul locurilor cu taxă este mult mai mic decât al celor bugetate. Astfel, la facultăţile din cadrul UPT sunt oferite în sesiunea de toamnă 1095 de locuri bugetate, respectiv 220 cu taxă.

Cele mai multe locuri sunt oferite la Facultatea de Mecanică, cu 325 de locuri la cele bugetate, respectiv 40 la taxă. De asemenea, la Facultatea de Construcţii sunt oferite 280 de locuri fără plată şi 55 cu plată.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor