Tinerii din Timis cumpara produse etnobotanice de pe Internet

4Comentarii
Tinerii din Timis cumpara produse etnobotanice de pe Internet
Adolescenţii şi tinerii din oraşele timişene folosesc într-un procent mic produse etnobotanice din aşa-numitele magazine de vise. Ei spun că cea mai simplă modalitate de a procura droguri uşoare este prin Internet, potrivit unui studiu realizat de Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere (CRPECA) Timişoara.

În cele zece oraşe din judeţul Timiş a fost realizat un sondaj de opinie în rândul elevilor şi tinerilor cu vârste cuprinse între 12 şi 25 de ani, la sfârşitul anului trecut.

Un procent mic, de doar 15% dintre respondenţi, admite că drogurile au fost achiziţionate din spice shops. Tinerii recunosc faptul că mult mai uşor pot fi obţinute drogurile prin Internet”, spune Mihaela Tomiţă, şefa CRPECA Timişoara. Ea afirmă că, în pofida campaniilor de prevenire, legea deficitară în domeniu pune piedici pentru luarea unor măsuri concrete împotriva consumului de droguri.

„Pe lângă o legislaţie lacunară în acest sector, ne confruntăm şi cu o acută lipsă de personal”, susţine Tomiţă. Până în octombrie 2010, în cadrul Centrului nu era angajat personal pe postul de medic psiholog. „A trebuit să creăm un termen, consiliere educativă, pentru a nu închide uşa în nas copiilor şi părinţilor care au apelat la noi”, explică reprezentanta CRPECA Timişoara.

Cei mai mulţi dintre tinerii chestionaţi au spus că au auzit de droguri, dar puţini au afirmat că ştiu colegi sau prieteni care au consumat produse halucinogene.

Consiliul Local Timişoara a interzis amplasarea punctelor de comercializare a plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante, halucinogene, euforice şi psihotrope, de orice fel, care pun în pericol sănătatea populaţiei, ordinea şi liniştea publică, pe o rază de 2.000 de metri în jurul unităţilor de învăţământ, a bibliotecilor, căminelor, internatelor, cantinelor, taberelor şcolare, bazelor cultural-sportive. „Am reuşit să împingem spre exteriorul Timişoarei firmele care comercializează produse etnobotanice, pentru a fi cât mai departe de unităţile de învăţământ şi de elevi”, a precizat Doru Spătaru, directorul executiv al Poliţiei Locale Timişoara.

Studiul iniţiat şi derulat de Centrul Antidrog din Timişoara va sta la baza strategiei de prevenire a consumului de produse etnobotanice care va fi derulată în acest an, anunţă reprezentanţii instituţiei.

M.M. Hojda

Primaria Timisoara a suspendat activitatea unor magazine de vise

Magazinele de vise nu vor mai putea functiona la mai putin de doi kilometri de scoli la Timisoara

Politistii locali din Timisoara verifica magazinele de vise4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor