Tinerii care speră să primească teren de la primărie trebuie să-şi completeze dosarele

4Comentarii
Tinerii care speră să primească teren de la primărie trebuie să-şi completeze dosarele
Primăria Timişoara reaminteşte că termenul pentru completarea şi actualizarea dosarelor depuse în baza Legii 15 din 2003 privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuinţe proprietate personală este 31 martie 2010.

Tinerii pot primi, în baza Legii nr. 15/ 2003, parcele de teren pentru a-şi construi case. Şeful Direcţiei Patrimoniu a municipalităţii, Nicuşor Miuţ, spune că ar exista ceva teren disponibil pe strada Traian Vuia, parcele urmând să fie distribuite probabil în luna mai. Tinerii trebuie să-şi completeze dosarele până la sfârşitul lunii martie, în vederea elaborării unei noi liste de priorităţi.

Solicitantul trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani, să aibă domiciliul stabil în municipiul Timişoara, să nu fie şi să nu fi fost proprietar de locuinţă sau de teren de construit casă nici el, nici soţul/ soţia, după caz. Acesta va completa o cerere tip la care trebuie să ataşeze mai multe documente, potrivit Hotărârii de Consiliu Local 111 din 2004.

Pentru obţinerea unui punctaj maxim, spun reprezentanţii primăriei, dosarul solicitantului trebuie să cuprindă: copie xerox de pe certificatul de naştere, copie după actul de identitate, declaraţie autentificată la notar, pe proprie răspundere, că nu deţine sau că nu a deţinut în proprietate o locuinţă ori un teren destinat construirii de locuinţe (ambii soţi), dovada că a deţinut în ultimele trei luni minim 5.000 de euro sau echivalent (adeverinţă de la bancă, extras cont bancar pe numele solicitantului sau al părinţilor) sau scrisoare de garanţie bancară pentru credit construcţie de locuinţă, adeverinţă de la locul de muncă cu venitul net lunar (ambii soţi), copii după diploma de studii, certificatul de căsătorie şi certificatele de naştere ale copiilor (dacă este cazul), adeverinţă de la Serviciul de Evidenţă a Persoanelor din cadrul primăriei, cu data de la care are domiciliul stabil în municipiul Timişoara, extras de carte funciară/ contract de închiriere al solicitantului sau după caz al părinţilor sau al proprietarului.

Actele pot fi depuse la Primăria Timişoara, la camera 12, ghişeul 9, de luni până vineri, între orele 8.30-16.30, iar marţi între 8.30-18.30.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor