Tinerii artisti din Timisoara, premiati peste hotare

Tinerii artisti din Timisoara, premiati peste hotare
„Noi gratulăm şi cam atât…”, spune nemulţumit directorul Palatului Copiilor din Timişoara. Asta, după ce două tinere de la Palatul Copiilor au obţinut cea mai înaltă distincţie la Concursul Internaţional de Arte Plastice de la Skopje, Macedonia, care a avut loc în luna noiembrie.

Elevele Ana Maria Moldovan, din clasa a XI-a, şi Monica Hudeţ, clasa a IX-a, ambele eleve la Colegiul Naţional „C. D. Loga” din Timişoara, au câştigat fără să se prezinte la competiţie.

Palatul Copiilor a primit o invitaţie de a participa la concurs şi, dacă nu te duci, anul următor nu te mai cheamă. Aşa că, dacă nu am avut bani să mergem, am trimis lucrările”, ne-a spus Nicolae Puşcaşu, directorul Palatului Copiilor.

Talentul elevelor a fost recunoscut de juriul competiţiei, care a acordat locul I ambelor tinere. Jurizarea lucrărilor a avut loc în 18 noiembrie, iar zilele trecute a sosit răspunsul. „Am fost singurii reprezentanţi ai României. Şi nu am avut fonduri să mergem la concurs. Ar fi ideal să putem trimite fetele la astfel de competiţii. Noi gratulăm şi cam atât…”, a adăugat nemulţumit Nicolae Puşcaşu.

Directorul Palatului Copiilor din Timişoara a precizat că instituţia pe care o conduce a câştigat peste 750 de premii din ianuarie până în prezent şi se aşteaptă să mai primească răspunsuri de la diverse concursuri prin care numărul premiaţilor să sporească, iar datorită rezultatelor bune în mai multe domenii elevii au fost ofertaţi de cluburi din Ungaria sau altă ţări europene pentru a le reprezenta la competiţiile internaţionale. „Şi poţi să le spui nu când ei vin cu o bază solidă în spate, în timp ce noi oferim doar strângeri de mână?”, întreabă retoric directorul.

M.M. Hojda0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !