Timpul economiei timişene se da, de miercuri, la Camera de Comert

Timpul economiei timişene se da, de miercuri, la Camera de Comert
Principala organizaţie economică a judeţului Timiş, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură, a ales un mod inedit de a sărbători împlinirea a 160 de ani de existenţă a activităţii camerale la Timişoara. Miercuri seara, la sediul central al CCIAT, din Piaţa Victoriei, a fost inaugurat un ceas instalat pe faţada clădirii, un simbol al trecerii timpului şi al viitorului pentru Camera de Comerţ.

Ceasul este unul funcţional şi frumos luminat. Acesta va arăta ora României, urmând să se regleze automat, fiind legat prin satelit, cu ora oficială de la Greenwich. Deocamdată măsura timpului e în curs de rezolvare. La dezvelirea frumosului orologiu acesta arăta ora 2, deşi momentul special a avut loc după ora 19. Se reglează noaptea, ne-au asigurat gazdele. Iar dacă tot vorbim de prezentarea oficială a acestui ceas, să mai spunem că obiectul s-a lăsat cam greu arătat invitaţilor – husa care-l învelea nu a vrut să cadă la prima tragere a sforii care o ţinea pe noua minune a măsurării timpului economiei locale.

Inaugurarea a făcut parte dintr-un eveniment mult mai complex. Naşterea oficială a Camerei Meşteşugarilor, precursoarea actualei camere de Comerţ, a fost din nou pusă în scenă cu ajutorul actorilor de la Teatrul Naţional Timişoara. Aceştia au jucat scena în care împăratul Austriei, Franz Josef, a semnat patenta imperială prin care a fost decisă înfiinţarea Camerei Meşteşugarilor pentru Voievodatul Sârbesc şi pentru Banatul Românesc, cu sediul la Timişoara. Momentul a fost urmat de un scurt concert de muzică simfonică, Filarmonica Banatul cântând mai multe piese compuse de Johann Stauss.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor