Timişul şi Caraşul se joacă de-a codul roşu

Timişul şi Caraşul se joacă de-a codul roşu
Primarii de Timiş şi cei din Caraş s-au trezit cu codul roşu pe cap. Mai mult, avertizarea a fost dublă, Banatul a fost lovit atât de caniculă cât şi de inundaţii. Prefecţii şi-au făcut datoria şi au anunţat toţi primarii posibil a fi afectaţi.

Din fericire, avertizarea a fost doar o simulare. Cât de mult şi-a atins simularea scopul … rămâne de văzut. Nimeni nu a verificat cât de mult s-a asigurat permanenţa sau cum au fost puse în aplicare planurile de apărare. Mai mult, primarii au fost şi avertizaţi asupra caracterului de simulare al avertizărilor încrucişate. Probabil că mulţi dintre aceştii au stat comozi în birouri, în fotolii şi cu picioarele sprijinite de masă, distrându-se copios de simularea de inundaţii şi caniculă. „Noi am încercat să vedem cum se descurcă autorităţile locale, cum se implică acestea. Primarii au fost anunţaţi că e simulare”, ne spunea prefectul Mircea Băcală.

Cât despre canicula locală, de data aceasta cea adevărată, în Timiş fenomenul nu există. Degeaba transpiraţi şi beţi apă cu găleata, conform standardelor „administrative”, canicula nu a apărut. Trebuie ca pentru câteva zile temperaturile să depăşească valoarea de 35 de grade, iar aceasta nu s-a întâmplat. Când ne vom topi la soare, atunci vor apărea şi punctele de prim ajutor. Locaţiile sunt puse la punct, numai să se deschidă uşile şi medicii să se instaleze, ne-a asigurat Băcală. Până atunci, nu ne rămâne decât să numărăm persoanele căzute pe stradă. Deocamdată canicula se măsoară la umbră, la Centrul Meteo. Pe asfaltul oraşului canicula a sosit deja…0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !