Timisul ramane mai ales o destinatie pentru turismul de afaceri

7Comentarii
Persoanele care vin în vizită în judeţul Timiş şi aleg unităţile de cazare autorizate rămân aici în medie două nopţi majoritatea. Este vorba în general de oameni de afaceri care vin la Timişoara în scop de serviciu, dar şi de turişti de week-end care aleg oraşul de pe Bega pentru a petrece un sfârşit de săptămână plăcut la preţuri convenabile.

Cert este că numărul locurilor de cazare disponibile în Timiş, majoritatea în Timişoara, este cu mult mai mare decât cererea. La începutul şi sfârşitul anului gradul de utilizare a unităţilor de cazare este cuprins între 12 şi 15%, maximul fiind atins în vară, în jur de 30%. Această valoare este una mult mai bună faţă de media naţională. Anul trecut, cei mai mulţi turişti au sosit în judeţul Timiş în septembrie, este vorba de 21.746 de persoane, respectiv octombrie, 21.230 de persoane. În cea mai mare parte, turiştii decid să rămână în hotelurile şi motelurile din Timişoara în medie două zile, excepţie făcând lunile mai şi iunie, când a fost atins numărul maxim al înnoptărilor, a numărului de zile în care camerele au fost ocupate.

Italienii, clienţi obişnuiţi de week-end

Spaţiile de cazare din Timişoara, mai ales pensiunile şi hotelurile, sunt vizitate regulat de turişti italieni. Aceştia vin şi se cazează vineri şi rămân la Timişoara până duminică sau luni dimineaţa, când se întorc la locurile de muncă din peninsulă. Ei apreciază calitatea localurilor din oraş şi preţurile bune.

Marko Lichiari, un italian din Napoli, a descoperit Timişoara la invitaţia unui prieten. „Am venit o dată împreună cu el şi am stat o săptămână. Mi-a plăcut foarte mult oraşul şi mai ales oamenii, sunt primitori. De atunci am venit de mai multe ori la Timişoara, singur sau cu alţi prieteni. Venim, ne distrăm, preţurile sunt bune. Prefer să vin aici decât să mă duc într-o staţiune pe litoral la noi. Trebuie să recunosc, fetele sunt foarte frumoase aici!”, spune napolitanul.

Oamenii de afaceri, majoritatea tot italieni, sunt o altă categorie de turişti care vin în oraş. De obicei aceştia caută oportunităţi de afaceri, vor să deschidă mici afaceri aici. În ultima perioadă această categorie este mai puţin prezentă, semn că încă este criză. Chiar şi aşa, vizitatorii reuşesc să îmbine utilul cu plăcutul şi să petreacă o seară destinsă într-un club sau la un cazinou.

„Aproape toţi cei care vin să se cazeze sunt oameni de afaceri, cei mai mulţi italieni. La sfârşit de săptămână, de obicei de vineri la prânz până luni la prima oră, mai vine o altă categorie, cei care aleg Timişoara pentru distracţie, spun că viaţa de noapte e bogată, iar preţurile sunt bune. Majoritatea tot italieni sunt, persoane peste 35-40 de ani. Mai sunt şi nemţii plecaţi, veniţi să-şi vadă locurile unde au trăit înainte”, explică Iulia Paşca, recepţioneră la un mic hotel deschis în urmă cu câţiva ani în Timişoara.

M. Hoster7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor