Timişul, pe primul loc pe ţară în ceea ce priveşte votanţii aflaţi „în deplasare”

35Comentarii
Timişul, pe primul loc pe ţară în ceea ce priveşte votanţii aflaţi „în deplasare”
Află tot ce te interesează despre alegerile prezidenţiale, cele mai importante momente ale zilei, prezenţa la urne, incidentele electorale, ce personalităţi ale judeţului Timiş s-au prezentat la vot, şi, nu în ultimul rând, cine va fi următorul preşedinte al României, în timp real, pe www.tion.ro. Vezi lista sectiilor de votare din Timis

Pentru alegerile de duminică, în judeţul Timiş au fost amenajate 689 de secţii de votare, dintre care 106 sunt secţii speciale, dotate cu sisteme de supraveghere video, în care vor putea vota cei care nu au domiciliul în judeţ, dar pe care ziua alegerilor i-a prins aici. Faţă de primul tur de scrutin, în secţiile speciale au fost suplimentate cabinele de de vot, pentru a se evita cozile de acum două săptămâni.

Pentru ultimul tur al alegerilor prezidenţiale au fost tipărite peste 720.000 de buletine de vot, în total, în judeţul Timiş, fiind  aşteptate la urne peste 600.000 de persoane cu drept de vot.

În ceea ce priveşte votul propriu-zis, alegătorii vor primi un buletin de vot la intrarea în secţii şi vor avea de ales între doi candidaţi: actualul şef al statului, Traian Băsescu, susţinut de PDL, şi preşedintele PSD şi candidatul acestui partid, Mircea Geoană.

De siguranţa desfăşurării alegerilor se vor ocupa peste 2.200 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră şi lucrători ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, care vor fi staţionaţi la secţiile de votare, dar vor patrula şi pe drumurile din judeţ, pentru a se evita orice tentativă de „turism electoral”.

 UPDATE: Prezenţa la vot în Timiş, la ora 10 a fost de 6,61 la sută. Surprinzător, cei mai mulţi votanţi au fost în mediul urban, 6,69%, în timp ce în mediul rural au votat 6,46 la sută din cetăţenii cu drept de vot.
În secţiile speciale au votat peste 3.800 de persoane, ceea ce plasează Timişul pe locul cinci în ceea ce priveşte numărul de persoane care au votat în afara localităţii de domiciliu.

Faţă de primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale se înregistrează o creştere de peste un procent, în urmă cu două săptămâni prezenţa la vot în Timiş fiind de 5,08. La nivel naţional, prezenţa la vot a fost de 7,52%, înregistrându-se 6,98% în mediul urban şi 8,27% în mediul rural.

Cele mai mari prezenţe la vot, la nivel naţional, s-au înregistrat în judeţele Dâmboviţa, unde au votat, până la ora 10, 12,13 la sută din alegătorii înscrişi pe liste şi în Teleorman, unde prezenţa la vot era de 11,92%. Pe locul trei ca prezenţă la vot se situa  judeţul Ilfov cu o prezenţă de 11,74%.

Pe ultimul loc în ceea ce priveşte prezenţa la vot se situa judeţul Harghita, unde doar 3,47 dintre alegătorii înscrişi pe liste au mers la urne până la ora 10.

UPDATE: Prezenţa la urne în Timiş se menţine ridicată, până la ora 13 trecând pe la secţiile de votare 21,76 la sută dintre alegătorii aflaţi pe liste. În continuare se menţine o prezenţă mai ridicată în mediul urban, unde s-au prezentat la vot 21,79 la sută din totalul alegătorilor, în timp ce în mediul rural prezenţa la vot este de 21,70 de procente.
În secţiile speciale din Timiş au votat, până la ora 13, 11.193 de votanţi, ceea ce clasează Timişul, din acest punct de vedere, pe locul patru în topul judeţelor.
La nivel naţional, prezenţa la vot la alegerile prezidenţiale era, la ora 13.00, de 24,01%, înregistrându-se 23,32 % în mediul urban şi 24,94 % în mediul rural.

În urmă cu două săptămâni, la aceeaşi oră, prezenţa la vot, în Timiş, era de 17,61%.

UPDATE: În ierarhia pe judeţe, la nivel naţional, se menţine pe prima poziţie ca prezenţă la vot judeţul Dâmboviţa, unde, până la ora 13 trecuseră pe la urne 32,29% din totalul alegătorilor înscrişi pe liste. Pe ultima poziţie în această ierarhie se află judeţul Covasna cu o prezenţă la vot de 13,56%.

Prezenţa la urne la ora 16, în Timiş: 37,37%

UPDATE. Potrivit datelor prezentate de Biroul Electoral Central, până la ora 16 în Judeţul Timiş s-au prezentat la urne 37,37% dintre alegători înscrişi în listele electorale, în timp ce media la nivel naţional era de 40,10%. Cei mai mulţi votanţi au fost în mediul rural, unde prezenţa la vot la ora 16 era de 38,63% la ora 16, iar în mediul urban era de 36,67%. La secţiile speciale, până la ora 16 au votat 19.583 de persoane. În urmă cu două săptămâni, la primul tur de scrutin, prezenţa la vot, în Timiş, la ora 16, era de 31,43%.

Prezenţa la urne la ora 19, în Timiş: 52,57%

UPDATE. Până la ora 19 au trecut pe la urne, în judeţul Timiş, 52,57 % dintre alegători. La nivel naţional, prezenţa la vot la ora 19 a fost de 53,51%. Spre coomparaţie, în primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale, procentul de alegători timişeni care au votat până la ora 19 a fost de 45,83%. În mediul rural, în Timiş, procentul de alegători care s-au prezentat la urne a fost de 55,33%, iar în mediul urban 51.03%. Timişul se află pe primul loc în ceea ce priveşte numărul alegătorilor care au optat pentru viitorul preşedinte în secţiile speciale de votare, acesta fiind, la ora 19, de 27.327 de persoane.

Prezenţa la vot, în judeţul Timiş, era de 56,53% la închiderea urnelor

UPDATE. Prezenţa la vot, în Timiş, la închiderea urnelor, a fost de 56,53%, foarte apropiată de media naţională, de 56,99%. În oraşele din judeţ au ieşit la vot 55,32% din alegătorii înscrişi pe liste, în timp ce în satele şi comunele timişene au preferat să voteze 58,71%. La ora 21, Timişul se afla pe primul loc în ceea ce priveşte numărul de votanţi în secţiile speciale, care a depăşit 30.000. La nivel naţional, prezenţa cea mai mare la vot s-a înregistrat în judeţul Ilfov, unde s-au prezentat la urne 69,5 % din totalul alegătorilor înscrişi pe liste, în timp ce cea mai redusă prezenţă la vot s-a înregistrat în judeţul Harghita: 36,98 %.

 

 35Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor