Timisul nu mai este atractiv pentru ridicarea de noi constructii

12Comentarii
Timisul nu mai este atractiv pentru ridicarea de noi constructii
Situaţia dificilă economică şi scăderea veniturilor influenţează în sens negativ domeniul construcţiilor. Datele oficiale plasează regiunea de vest pe ultimul loc din România în ceea ce priveşte numărul de noi autorizaţii de construire eliberate pentru clădirile rezidenţiale. Astfel, în noiembrie au fost solicitate în regiune doar 247 de asemenea autorizaţii, iar în decembrie doar 207.

Scăderea este una generalizată. Spre exemplu, în regiunea Bucureştiului, a fost solicitată cu o singură asemenea autorizaţie în plus. Timişul nu face excepţie de la trendul general. Ultimele date disponibile la nivel local arată că în cel mai vestic judeţ din România, pentru ridicarea de noi clădiri s-au solicitat doar 133 de asemenea documente de autorizare.

În ceea ce priveşte numărul de locuinţe livrate utilizatorilor, în trimestrul trei, în Timiş au fost finalizate 467 de unităţi, dintre care 185 în mediul urban şi 282 în mediul rural.

Cele mai multe locuinţe noi finalizate sunt cele din zona rurală. Acestea reprezintă imobilele noi ridicate pentru cei care preferă să-şi vândă apartamentul din oraş şi să se mute la casă. Boom-ul imobiliar a creat o piaţă importantă pe acest sector. La cerere mare, şi numărul micilor constructori care au ridicat asemenea investiţii în scopul de a le vinde a crescut.

Nicolae Toma, un asemenea mic constructor a riscat anul trecut şi, în ciuda crizei, a decis să mai încerce să investească în două noi case: „Anul trecut în această perioadă am riscat şi am mai decis să ridic încă două case. Le-am lăsat „la roşu” şi aşa am rămas cu ele. Am decis să nu mai construiesc nimic, oricum nu mai am bani de noi case, măcar să le dau pe astea două şi să-mi recuperez investiţia”, ne-a declarat Toma.

M. Hoster12Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor