Timisul nu a primit destui bani pentru manuale scolare noi

3Comentarii
Timisul nu a primit destui bani pentru manuale scolare noi
Timişul a aflat care este suma repartizată judeţului pentru achiziţia de manuale şcolare pe anul viitor. Ministerul Educaţiei a alocat aproape o jumătate de milion de lei pentru ca elevii să aibă parte de manuale noi pe bănci la 15 septembrie, dar banii nu ajung pentru toţi, aşa că unii vor primi cărţi folosite.

Fondurile primite de Timiş pentru manualele şcolare pe anul viitor sunt insuficiente, spun reprezentanţii Inspectoratului Şcolar. Ei susţin că banii ajung pentru a oferi elevilor din clasa întâi manuale noi, dar ceilalţi, din clasele II-X, vor primi cărţi folosite. Pentru clasele XI-XII, învăţământul nu este obligatoriu, elevii cumpărându-şi singuri manualele.

„Suma primită pentru anul viitor şcolar, de aproape 500.000 de lei, este similară celei din acest an. Banii vor fi folosiţi pentru retipărirea manualelor vechi şi achiziţia celor pentru clasa întâi”, spune Francisc Halasz, inspector şcolar general adjunct în cadrul IŞJ Timiş. Prioritate la retipărire au manualele de matematică, limba română şi, acolo unde este cazul, limba maternă. Restul cărţilor vor fi retipărite în funcţie de gradul de deteriorare. Până vineri, 11 martie, şcolile trebuie să trimită la inspectorat o situaţie a volumelor de care au nevoie. Centralizarea va fi făcută de IŞJ Timiş, iar la preţul de achiziţie de anul trecut se adaugă 3%, indexarea cu rata inflaţiei. „Unei şcoli îi revine aproximativ 7,5 lei/elev pentru manuale. Acestea îşi fac nişte calcule pentru a vedea câte manuale pot comanda. Inspectoratul Şcolar plăteşte, în limita sumei primite de la minister, pentru achiziţia şi retipărirea cărţilor”, a explicat procedura Halasz. Inspectorul general adjunct spune că suma nu acoperă necesarul de manuale.

M.M. Hojda3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor